lørdag 19. november 2011

Hals over hode...

Utrolig nok har jeg fullført et håndarbeidsprosjekt!
Selv om tid er en knapp faktor, så kan man multitaske foran fjernsynet :)


Jeg har rett og slett brukt vamsegarn. Det gir sånn god følelse av barndom og håndarbeidssal. Det var lykke å få gå i skapet på "Håndarbeiden" og velge seg et nøste vamsegarn for å få strikke eller hekle en grytelapp eller ei lue.

Jeg har rett og slett lagt opp 198 masker på rundpinne nr 6, og strikket en rett og en vrang til nøste nummer to var tomt. Så har jeg etter eget hode heklet en kant rundt på hver side. Først en runde med fastmasker, tror jeg kanskje det heter, der man stikker nåla gjennom, og så henter tråd gjennom de to løkkene man da får. Andre omgang heklet jeg staver med ett kast på nåla. Jeg heklet to staver, så to staver i en maske x 2, og slik gjentok jeg til jeg var rundt. Da ble det en slags bølgete kant rundt selve halsen. Så avsluttet jeg med en omgang enkle masker, som beskrevet for første runden, men i en annen farge.


Den er strikket med det som ble kalt snurr i beskrivelsen hos den koselig bloggen Haust. Det ser du der den henger rett ned. Den snur seg rundt sin egen akse der nederst. Og det gjør seg jo fint når jeg vrenger den en ekstra gang rundt halsen. Da blir det bølgekanter både her og der, og bak legger det seg i flere etasjer med heklekanter.

Jeg kjenner at jeg sendte en liten tanke til håndarbeidslærerne mine, som lærte meg kunsten å bruke strikkepinner og heklenål. Selv om det verken er spesielt jevnt eller nøye, så blir det noe brukendes av det likevel. Og øvelse gjør jo mester - hvis man nå skulle falle for fristelsen og kjøpe mer garn. Dette er altså lappeteppet som endte opp som hals :)


 Og så innser jeg at den anonyme tilværelsen fort kan bli blåst om jeg nå møter på jobb i denne. Det kan jo være at en eller annen kollega surfer på interiørblogger, og har havner innom her. Men, det gjør jo egentlig ikke noe. Jeg jobber med å styrke selvfølelsen min, og hva gjør det egentlig om andre synes at bloggingen min evt er litt teit? Det merker jo jeg fint lite til. Og tenk om noen jeg kjenner faktisk likte det? Det hadde jo vært enda bedre.

Tjo, bing - supernøtt!
Nå skal helgen nytes. Og jeg oppdaget at bankkortet var utløpt, hvilket betyr at rydding i papirhaugen står på planen. På tide å sette i gang det der nye, bedre og ryddigere livet!!!

Klem fra Moccamamma :)

7 kommentarer:

 1. Heisan du. Jeg syns halsen din var superfin. Kunne godt tenkt meg en slik jeg også :)
  Sikkert mange på jobben som blir litt misunnelig på den tenker jeg.
  Ønsker deg en trivelig helg.
  :) Susanne

  SvarSlett
 2. Så lækkert!

  God helg klem :-)

  SvarSlett
 3. Jeg synes egentlig blogging er litt teit selv jeg - selv om jeg er en veldig uanonym blogger ;). Men sånn er det. Det er teit, men fint. Og det er jo det du tenker og synes som er det som skal telle mest. Jobb på med selvfølelsen. Kjempefin fargekombinasjon på halsen din.

  SvarSlett
 4. Den vart flott! Herlege fargar! Gratulerer med ferdig arbeid!!!!


  Klem!

  SvarSlett
 5. Halsen ble kjempe fin!
  Har de samme følelsene som deg om det å blogge anonymt. Har gjort det snart i tre år og har trives med det. Har nå fått nyss om at flere kjente har "oppdaget" bloggen min. Dte gir en litt merkelig følelse. Det var det med selvfølelsen ;-)
  Klem

  SvarSlett
 6. Nydelig sjal - jeg prøver meg på et skjerf som også skal få heklekater - men jeg avbryter meg selv med andre strikke- og hekleprosjekt, så det skjerfet blir sikkert ferdig til våren;)

  Du trenger ikke bekymre deg det grann om du kommer ut av en anonym bloggetilværelse - din blogg er varm og fin - absolutt INGENTING å skjemmes over!!

  God tirsdagskveld til deg - klem fra Bente.

  SvarSlett
 7. Så fine farger! Den ser så deilig ut, så den kan du være fornøyd med, ja.

  SvarSlett