onsdag 9. november 2011

Om å legge to pinner i kors....

Når man egentlig har mer enn nok annet å gjøre, ja da er det jo typisk tid for å i tillegg begynne å legge to pinner i kors.....

 

"Så koselig at du sitter og strikker", sa mannen. "Det har jeg aldri sett deg gjøre før."
Neida, jeg har ikke strikket på sikkert 20 år, men på sent åttitall var vamsegensere i tykt garn med setesdalskoftemønster veldig i tiden. Jeg strikket meg en rosa og hvit slik. Det kom en grå pusegenser ut av produksjonen også, blant annet. Om du ser "Torsdag kveld fra Nydalen" har du kanskje også fått flashback av strikkegenseren til slapstick-komikeren "Balla":)

 

Nå var det et innlegg hos den koselig bloggen Haust som fikk meg til å strikke det som skal bli en hals med snurr i patentstrikk. Garnet ble kjøpt inn til et prosjekt som skulle bli lappeteppe med heklede og strikkede ruter etter mønster. Det stoppet midt i første hekleruta, gitt! Ikke fordi det var vanskelig, men fordi det vokste til et evighetsprosjekt når jeg tenkte på om det noen gang kom til å bli ferdig.


 Nå er jeg halvveis på halsen snart, så her er det håp om sluttprodukt. Denne blir ensfarget, men får muligens noen fargefrynser til slutt. Vi får se.

Tusen takk til gamle og nye gjester som er innom, og til dere som finner det verdt å legge igjen en kommentar. Jeg skal komme på gjenvisitt til helga. Dagene går i rasende fart, og når fingrene henger i strikkepinnene i stedet for tastaturet, ja, da går det som det må gå......

Ha en fin onsdagskveld!

Hilsen fra Moccamamma :)


8 kommentarer:

 1. Så kjekk inspirasjon du har fått!
  Dette vert flott :-)

  SvarSlett
 2. Så gøy:) Dette ser jo toppers ut!
  Jeg har og funnet frem til strikkekunsten etter x antall år i eksil. Har nå strikket 2 luer og har tenkt å starte på et evighetsprosjekt, nemlig et pledd;)
  Wish me luck!!
  Klem

  SvarSlett
 3. Flotte farger du valgt til halsen din!! Litt delig å slappe i sofaen også da c",)

  Klem Anna

  SvarSlett
 4. Herlig strikk i herlige farger:))

  Ønsker deg en fortsatt flott uke:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 5. Jeg har også tatt fram hekletøyet igjen etter mange, mange år. Får se om jeg får prosjektet mitt ferdig denne gang.
  Så fint du likte mitt nymalte kjøkken. Vi har vært så heldige å få hjelp av en ung fyr som malte deres kjøkken nylig. Jeg synes de fikk det så fint, så det var fint han tilbød seg.
  Jeg må først si at jeg skulle ønske vi hadde malt på sommeren, for malinglukten holdt på å ta knekken på oss. Særlig heftgrunn-lukten. Den var spesielt ille for han som malte, og vi måtte bare ha gjennomtrekk selv om det var kaldt. Vi skulle også malt vaskerommet vårt, men det får vente til våren. Veggmalingen var miljømaling, men den luktet faktisk ille den også.
  Skapdører og hyller ble malt med heftgrunn først, og så malt med rull og fordriver og en liten pensel til hjørnene/profilene. Men for en pirkejobb. Maleren valgte å ikke ta av dørene, for da kunne han male begge sider samme dag. Men det skal jo ikke renne. Det ble bra, men noen steder dekket faktisk ikke 2 strøk. Vi måtte gå over noen av profilene til slutt og smøre på litt ekstra. Men det ser helt supert ut som en helhet, og ikke stikker nesa helt innpå noen steder.
  Jeg kjenner en som har malt skapdører med sprøyte, og det ble jo veldig fint, men det var visstnok en kjempejobb å rengjøre sprøyten mellom hvert strøk. Og da måtte jo døren ligge, så han fikk bare tatt en side om gangen.
  Håper ikke du ble skremt, og får lyst til å gyve på med kosten! Men som sagt anbefaler jeg mulighet til god lufting. Ikke særlig moro å lage mat og bake oppi dette, skal jeg si deg. Lykke til!

  SvarSlett
 6. hehe, då er me to..inspirert av Haust. Strikka plagg er vakre tykjer eg. Strikkar litt på halv åtta sjølv, men kjekt å gjere det med eigne hender!

  Ynskjer deg ei god helg!

  Klem!

  SvarSlett
 7. Hi, hi, kjente meg godt igjen her. ;) Jeg har funnet ut at det er greit å holde håndarbeidsprosjekter på et lavt nivå, i håp om å kunne gjennomføre. ;)

  Deilige farver. Håper du deler når du blir ferdig.

  Fin kveld til deg fra,
  AW

  SvarSlett
 8. Eg vart so inspirert at no strikkar eg og :)

  Klem!

  SvarSlett