torsdag 7. april 2011

Hjulvisp i desilitermål


Jeg tenkte på Mormor og de åtte ungene da jeg så denne hjulvispen i gjenbruksbutikken. Det var vel en enkel hjulvisp mormor gikk rundt og kikket på, og til slutt kjøpte.
Og så laget hun vafler som hun solgte på hopprenn ute hos familien med de åtte M-barna i skogen. Mads, Maren, Milli, Mina……


Jeg kikket to ganger, og tenkte at dette er nok enda en ting du ikke trenger. Men, så var den så sjarmerende. Og så lager den sånn vusj-vusj-lyd. Og, litermål i glass kan jeg alltids bruke for tretti kroner.


Denne er liksom to i ett. Et desilitermål i glass med engelske og internasjonale mål, og en hjulvisp med fast lokk som passer oppi.
Dette blir vaffel-, svele- og pannekakerøremikseren min nå.
En slags Kjøkken Hjelp fra oldsakssamlingen;)
Superpraktisk å få røren rett i en mugge man kan helle sølefritt opp i stekepanna, på takka eller i vaffeljernet.Ikke akkurat Manhattan Sky-line, men den heter altså Sky-line denne vispen.
Så, nå står altså denne på benken og venter på testkjøring. Det får bli vafler til kaffen når helga kommer.

 I kveld skal jeg rive noen sponplater i gangen, for nå skal det opp nye panelplater. Tidligere i dag gikk dørkarmen med sideglass som satt mellom yttergang og innergang ut gjennom døra og avsted på søppelfyllinga. Det blir vel bra til påske - håper jeg!

Det blir vel roligere tider når alt er ferdig, og yttertøy og sko igjen kommer på sine vante plasser :)

Ha en fin torsdagskveld!

Moccamamma

       Alle hjerter banker, aller hjerter banker, vaffelhjerter banker ei...         

10 kommentarer:

 1. Oj-oj for et flott funn. Jeg tenkte også på Mormor og de åtte ungene med en gang jeg tittelen på innlegget. Anne Cath. Vestly var forresten min store barndomshelt av en forfatter - jeg har regelrett slukt alle hennes bøker mange, mange ganger, og jeg var oppriktig trist den dagen hun døde.
  Men - hjulvisp i skreddersydd drakt - så flott:) Det sies visst at det meste blir bedre pisket når man håndpisker med hjulvisp. Jeg er sikker på at dine vafler blir minst like gode som de Mormor og de minste ungene så hemmelighetsfullt solgte i skiløypa:)

  God kveld til deg - klem fra Bente.

  SvarSlett
 2. Så nydelig hjulvisp, og så flotte bilder.
  glad jeg kom over deg. stikker innom senere og jeg ;-))
  kom gjerne på besøk til meg du også, fersk blogger... og legg gjerne igjen en hilsen. prøver komme meg litt ut blant bloggere så fint dersom du ville bli bloggevenn...
  ha en superfin kveld,
  mvh Tove i dronninghuset.blogspot.com

  SvarSlett
 3. Det er også fint mulig å bruke den for å vispe melk litt, før du setter den i mikroen for å gi den et oppkok - gir god melkeskum til en cappuccino eller latte macchiato - i tilfelle du ikke har melkeskummer.

  SvarSlett
 4. Hei på deg!:)

  Litt av et kupp, den var jo skjønn...
  Er ikke hver dag man kommer over noe som dette. Jeg skal på loppemarked i morgen, og du kan jo tru jeg gleder meg.. Tihi! :D
  Så håper jeg får med meg noen skatter jeg også...

  Ha en super fredag!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 5. Nydelig liten tingest du kjøpt deg! Som du skriver er den jo brukelig til MAAANG ting ;o)

  Klem Anna

  SvarSlett
 6. Den vispen var jo bare helt nydelig da!:) Oser sjarm!

  SvarSlett
 7. Den der er både fin og praktisk! :) Bra at du gav han ein ny heim! Ser for meg gangen din, og tenkjer at det er ikkje så lenge til Påske? ;) Men eg trur dokke er hypereffektive? Og så kan ein jo bli veldig inspirert av at våren endeleg bankar på døra!

  Ha ei flott veke, uten for mykje stress!

  Klem E :)

  SvarSlett
 8. Hei og tusen takk for koselig kommentar, de varmer og settes stor pris på ღ Hodeverket har gitt seg, heldigvis – så nå sitter jeg litt utover natten og blogger… Det er så deilig, stille og rolig - og slapper virkelig av med mange flott blogger og inspirasjon…

  Ja, det er de små tingene som tar tid! – vi har hatt dette hengende over oss i over 4-5 år nå – så det er deilig å få det snart ferdig… Jeg har alltid vært stor fan av lyst interiør, og likte veldig godt det hvite gulvet vårt. Men jeg ble veldig fornøyd med dette som vi har lagt nå også – ble lunere på en måte…

  Så HERLIG hjulvisp du har fått tak i!!!! Me Like :) Blir også spennende å se hvordan det blir i gangen din, alltid kjekt med litt oppussing – særlig når man er ferdig :)) Ønsker deg en herlig tirsdag og uke som er… Klem fra Mette

  SvarSlett
 9. Vad fin!!!
  Jag älskar såna välbevarade gamla ting. =o)
  kram

  SvarSlett