tirsdag 12. april 2011

Påskepreludium i gult

I dag kommer en gul symfoni fra meg. Påsken står for døra ganske så snart, men jeg har ikke startet påskepyntingen. Men, en rundtur i hus og hage på jakt etter gult ga dette forspillet før påsken.Slipp fangene fri - det er vår....
Fant ikke sjåføren til Duplobussen, så Tyven fikk steppe inn i førersetet.Påsken kommer med våren i år. Det spirer og gror i hagen. Jeg har fått nok snø, så vi skal ikke på noen hyttetur til snørike områder for en siste krampetrekning med snømåking og skigåing. Ikke har vi hytte heller :)
 Jeg trives i grunn ganske godt i min egen heim, og mulighetene for påskekos er mange. Brettspill og bokstavlek er et godt alternativ til PS3 med Dinosaur-Buzz og diverse andre varianter av Buzz.

 Lesing og tegning - skriv din egen påskekrim på nynorsk med Alf Hellevik og gråblyant? Eller lag dine egne påskenøtter. Det var den guleste boka i bokhylla, foruten Naiv. Super. av Erlend Loe. Av og til føler jeg meg også naiv, og noen ganger super :)


Selv Moccamamma må ha seg litt te til kveldsmaten, og vann blir mer spennende med sugerør (for barna) og en sprut sitron for mor. Sitron er i grunn godt!


Mat må man ha! Lillebrors skje fra settet fra Villeroy & Boch. Bestikket har dyrehagedyr. Et uni-sex sett med forskjellige farger. Apestreker kan det bli noen av i påsken, og i lekehytta er det dekket med påskegult for anledningen. Kanskje serveres sølekake, eller Marie-kjeks?


I hagen blomstrer Forsythia, og de hvite løytnantshjertene spirer på nytt i år.


Hageslangen må fram for å spyle vinterstøv og byggestøv av syklene. Garasjen har vært i bruk som sageplass for snekkeren, så det meste der inne har et fint lag av sagflis.


Storesøster har fått regntrekk til sykkelsetet sitt i friske vårfarger. Veldig praktisk å dra på enten fra lomma hvis setet er vått, eller til å ha over når du parkerer, så er setet tørt når du igjen skal sykle. Lillebror har fått sin første hjelm, og den er kjøpt med tanke på å synes i trafikken, enten han sitter på med pappas sykkel, eller etterhvert sykler på tre hjul i gata. Begge deler er fra Sykkelpikene.

Velkommen til nye følgere, og til nye lesere! Det er veldig morsomt å se at besøkstallene stiger. Det hadde jo vært trist å bare blogge uten kommentarer eller besøk?  Jeg rekker ikke alltid rundt med kommentarer, men prøver så godt jeg kan å kikke innom alle sammen - og jammen er det mange flinke folk der ute, med sin egen vri. Det synes jeg er inspirerende!

Ha en knallgul tirsdag!

Klem fra Moccamamma :)

                                   Gult er kult!?                                            10 kommentarer:

 1. Heia!
  Hyggelig med hilsen inne hos meg, det er så koselig :)
  Så mange flott bilder du viser, gult ja - det er skitkult!:D

  Ha en fin tirsdag!
  KLEM

  SvarSlett
 2. Påske, heldigvis trenger jeg ikke bruke så masse energi på det iår ;o))
  Får DE vårfølelsene når jeg ser de vakkre bildene på blomster, gult, sykkel antrekk mm, gjør noe med enn lissom!!

  KLem Anna

  SvarSlett
 3. Masse gult og kult hos deg:-)
  Helt enig med deg, liker meg aller best heima, fri og vær heima er jo hærlig:-). Vi skal faktisk på påskeferie i år, til Gol med vennegjengen. Glede oss masse masse
  klemklem:-)

  SvarSlett
 4. God kveld - mange fine gule bilder - her er det lite gult er jeg redd - fikk en overdose av gult på 1990-tallet - da var det alle varianter av gult overalt - jeg trengte ikke å lure på fargevalg - svaret var alltid gult. Så ble det plutselig nok - men nå er det så lenge siden at jeg veldig fint kan tåle enkelte gule innslag - frisk farge - og - sitron ER godt - fikk lyst til å lage sitronpai i påsken - du vet en sånn med syrlig lemoncurd og så søt marengs på toppen:)

  Ha en fin kveld - nå blir det te og kveldsmat - min te er grønn i dag, ikke gul;)

  Klem fra Bente.

  SvarSlett
 5. Gult er kult! Liker den fargen bedre og bedre.
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei!!
  Det er nesten rørende å se hvor mange som føyer seg inn i rekken med awardfri blogg... Det hadde jeg aldri trodd. Før jeg i det hele tatt postet innlegget måtte jeg rådføre meg med to bloggvenninner, for jeg var sikker på at dette kom til å bli nettopp en storm i et vannglass. Nå er jeg glad for at jeg dro opp temaet, da det viser seg at veldig mange mener det samme. Det skal jo ikke være slik at man får dårlig samvittighet for å ikke besvare noe man ikke kan stå for i sin egen blogg! Her skal vi bare ha det koselig:))

  Takk for hyggelig besøk:)
  KLEM til deg!

  SvarSlett
 7. Gult er absolutt kult, og det var innleget ditt også. Nynosrk påskekrim og vann med sitron høtres bra ut!!

  Synd med den ublide starten på palmehelga - håper fortsettelsen blir blidere!!
  Ha en god påske!! KLEM!

  SvarSlett
 8. Herlege bilder! Skikkeleg fine! Og gul er ein flott farge. Her er det ein bukett djuptgule roser som pyntar stova. Og nokre appelsiner. Så det er påskepynten min, saman med egg og fjør. Kjøpte forresten 6 mørkgule koppar på halv pris på fredag i plast, tenkte dei kunne vere fine på terrassen til sommaren? Så godt å høyre at det gjekk bra med minstemora di. Ikkje kjekt når dei blir så sjuke! Lillebror gråt i femtida i dag, med øyreverk. Han er tett, er nok ein del pollen i lufta allereie. Og då har det ein tendens til å dukke opp luftveisproblemer. Eg har hatt ei vond veke, med mykje smerter. Har droppa blogginga. Men prøver meg på ein lengre kommentarrunde i dag. Vil så gjerne gi litt lyd frå meg hos andre innimellom. Gi litt tilbake, for alle fine ord dokke legg att hos meg! Tusen takk!

  Håper YR.no har rett, og at sola er på veg til oss?

  Ha det fint med alle dine i høgtida!
  God klem frå Elin :)

  SvarSlett
 9. For min del slipper jeg å tenke på blindtarm noe mer - for den sa takk for farvel i 1983.

  Det er deilig med hjemmepåske. Jeg har alltid vært hjemme i påskeferien jeg - selv om det egentlig skulle være med til Danmark og håndballcup jeg også - men noe har jeg da lært i løpet av de siste årene. Det er som regel det smarteste å høre på det kroppen prøver å si - så jeg blir hjemme. Og fjortisfrøken ville også helst være hjemme - så her blir det jenteball. Eller sol (forhåpentligvis), søvn, lydbok og krim på tv.

  ha det fint!

  SvarSlett
 10. Her var det gult og kuult!
  Ha en kjempe fin påske! Nå skal vi kose oss i solveggen og varmen.

  Ha fine dager!
  Liv

  SvarSlett