fredag 8. juli 2011

Endelig et ferdig DIY-prosjekt!

Min helt egne ukeplan og oppslagstavle! Det man ikke kan få, nytter det ikke å tenke på - eller man kan finne alternative løsninger. Så, det ble ikke pleksiglasstavle fra ukeplan.no på meg. Ikke i denne omgang.
Jeg liker å vite at behovet er ekte og berettiget - og dermed har jeg laget min egen ukeplan og oppslagstavle.Jeg startet med hobbyplater og en boks Lady interiørbeis i fargen drivved. Den har stått siden jeg laget hodegavl til dobbeltsenga vår. Jeg kjøpte en billig ringperm, en pakke vinkelskruer, en pakke klesklyper. I skuffer og skap fant jeg metallklyper kjøpt for flere år siden, nettopp med tanke på noe slik som oppslagstavle. Skruer og øyeskruer fantes også blant verktøy og skruer.


Jeg nøyde meg med ett strøk med beis. Litt utålmodig, og egentlig ble fargen helt passe til mine omgivelser. Så var det å bestemme seg for plassering av kroker og klyper. Jeg liker at ting blir perfekt - og det fører til beslutningsvegring. Men, jeg fant ut at jeg kan kjøpe en ny plate til kr 75, hvis det ikke fungerer som planlagt. Og så var det bare å skru i vei!En liten kalender med ark til å rive av er festet på ei kraftig plate av papp, som så er skrudd fast. Kalenderen har små metallvinger som skal klipses fast, så løsningen ble å skjære et stykke papp fra baksiden av en skisseblokk. Jeg tipper det blir en hit for barna å rive av gårdagens dato om morgenen :)

Ringpermen ble fort demontert, og metallringene skrudd fast i treplata. Jeg skriver ut arkene på tykt tegnepapir som jeg kjøper billig på Europris. Nå kan det henge flere uker bakenfor hverandre, slik at vi kan samle avtaler for flere uker på et sted. Det var en utfordring med ukeplan i whiteboardformat.
Til slutt borret jeg hull i klesklypene, slik at de kan henges inn på vinkelkrokene. Denne varianten har jeg ikke sett før, så den synes jeg er litt morsom. Nå skulle jeg hatt slik Dymo med svart tape, og skrevet forskjellige meldinger på klesklypene. Tenker at dette blir et sted å henge lapper som skal leveres på skole, SFO eller barnehage når høsten setter inn.

Jeg har jo ikke surfet i alle blogger som finnes, så ting kan være gjort før. Det er litt skummelt i blogglandia, at folk blir snurt hvis noen gjør det samme uten å vise til dem. Oppslagstavler er tross alt ganske universielt, så før eller siden krysser vi hverandre med idéer og løsninger.


Min oppslagstavle har ukeplan på midten. Anonymisert med webdings for anledningen. Jeg har også relansert husgjøremålslista mi, den jeg prøvde meg på etter nyttår med vekslende hell. Her er det bare å hake av når jobben er gjort. Middagsplan kommer vi nok heller til å henge opp på kjøkkenet. Og så er det klyper til meldinger fra skole og barnehage, en klype til huskelapp for handleliste, og altså de flyttbare klesklypene.

Jeg ble så giret av dette, at jeg skal lage hvert sitt mood board til meg og mannen etter samme prinsipp. Vurderer å male en krakk i den lyseblå fargen som henger på oppslagstavla, men den må henge til vurdering litt.

Med nyvunnen tro på ordning & reda går jeg helgen i møte.
Håper din helg blir fin!

Klem fra Moccamamma

13 kommentarer:

 1. Wow!! Så flott den ble!
  Imponerende hvor flink du er.
  Klem

  SvarSlett
 2. Denne ble jo superfin:)
  Loved it! Og fargen var jo helt super!!

  God helg til deg!
  Sommerklem

  SvarSlett
 3. Imponert!! Så fin, spesiell og koselig. Og ikke minst praktisk. Den er det nok mange som vil misunne deg :-)
  God helg!

  SvarSlett
 4. Hei Moccamamma! Dette var ein supergod idè!!! Dette trur eg jammen eg skal prøve - ein vakker dag! Kan eg få lov å låne eine biletet og lage eit kort innlegg på bloggen min og linke til deg???? Kjekt om du svarar!!!

  SvarSlett
 5. Ta deg gjerne ein tur innom bloggen min ;)

  SvarSlett
 6. Superpraktisk og veldig dekorativt! ME like a lot! Helsing Tonje

  SvarSlett
 7. Superduper! Tusen takk for at du deler :-)
  Jeg fuglte tipset fra din bloggvenninne "Tanker frå ein kvardag", takk til deg også!

  SvarSlett
 8. Så fiffig du är!
  Massa bra lösningar på den där tavlan. =o)
  Om jag en gång får barn kan det nog vara bra med en anslagstavla med alla scheman och aktiviteter man måste hålla reda på. Men nu får det räcka med min kalender.
  kram och ha en bra helg!

  SvarSlett
 9. Råstilig oppslagstavle!!
  Å så artig å lese at det er flere enn meg som ønsker timg på stell...rekke & rad ;o)

  Klem Anna

  SvarSlett
 10. Vecka 3 på aktivitets utmaningen har bara börjat. Hur mycket träning har du fått in i veckan som gått?
  http://tinefiskrivnaord.wordpress.com/2011/07/10/aktivitets-utmaning-vecka-2/

  Kram!

  SvarSlett
 11. Denne ble superfin :)
  kjempestilig!!!!
  Likte så godt drivved
  fargen du har valgt og
  alle de herlige små
  opphengene ღ Elsker
  når ting er på stell
  og i orden, så dette
  likte jeg, hihi...

  Ønsker deg en fortsatt
  fin uke, og god sommer
  Stor klem fra Mette

  SvarSlett
 12. OI, denne var flott.
  Har googlet rundt etter en DIY oppslagstavle/aktivitesttavle til barna`s rom, og denne var det nærmeste jeg kom min egen idè.

  Tror jeg stjeler noen av opphengmulighetene din ;)
  Flott blogg forresten!

  Klem, Hilde.

  SvarSlett