fredag 7. januar 2011

Sengegavl av bunnplanker

Sengegavlen er endelig ferdig beiset og montert! Og nå ble det mye koseligere på soverommet med en gang.



Fotolyset er jo så som så for en dame med kompaktkamera - så det ble styling i hurten og sturten mens dagslyset enda var tilstede. Gardebildet, der min farfar figurerer, er tatt i 1932, og skal nok ikke stå over sengen. Men, man tager det man haver når fotografering skal skje fort.



Sengegavlen er blitt til ved å spikre bunnplankene fra en dobbeltseng på to lekter, og sette på en brystningslist på toppen.  Jeg har skrevet om det her og her.


Idéen var at det skulle bli som en billedlist på toppen, slik at jeg kan pynte opp litt på soverommet, og kunne varierer litt uten å få masse hull i huntonitplatene.


Gavlen ble tung, så jeg har skrudd ei lekt på veggen med fire kraftige skruer som går gjennom huntonitplatene og inn i sponplatene under. Så har jeg hengt gavlen inn på denne og festet med to skruer ned gjennom hylledelen. Skulle ta bilde av dette, men det glemte jeg i iveren med drill og skrujern.


Du skimter så vidt festeskruen borte ved billedrammen.


Jeg har beiset med to strøk Lady interiørbeis, Drivved, og tørket av med klut. Fargen så veldig skittengrå ut rett etter beising, med ble mer gylden etter at den tørket. Brystningslisten er bare malt med vanlig heftgrunn, siden det var den matte, hvite malingen jeg hadde stående. Hadde tenkt høyglans på lista, men tror det bryter litt mye med det røffe treverket.


 

Nå venter jeg spent på at Moccamannen skal komme hjem og gi sin kommentar. Han var litt skeptisk til fargen før den satte seg som mer gylden. Tror han blir fornøyd.

Jeg er kjempefornøyd med fornyelsen av soverommet!

God fredagskveld til alle lesere, og velkommen nye følgere! Det er alltid koselig at nye fjes kommer til.

Klem fra
Moccamamma

6 kommentarer:

 1. Så fint det ble. Kjempe ;).

  SvarSlett
 2. Herrgud asså!!! DU HAR JO LAGET SENGEGAVELN MIN MENNESKE ;O)))

  Har en lengre tid "maset" på mannen at "VI" skal lage en gavel...har kommet med MASSE forslag, fra hage port till den varianten du har.

  Senest igår fabulerte jeg i vei om det...
  Ble helt satt ut når jeg kom meg inn her jeg!!

  GAveln din ble rå stilig!!

  SvarSlett
 3. Selvgjort er velgjort.
  Nå kan du ta helg med god samvittighet.
  Så GOD HELG!

  SvarSlett
 4. Så fin. Em slik skal jeg prøve meg på også. Tror jeg har en sengebunn liggende:-)

  SvarSlett
 5. Så flott sengegavel! Det var en anderledes ide :). Jeg fantaserer om å lage en, når vi tar fatt på soverom etterhver. Spennende å se flere løsninger :). Fant veien hit plutselig og har lagt meg til som følger :).
  Ønsker deg en fin start på uken :)

  SvarSlett
 6. Så fint det ble! Googlet sengegavl- og fant deg! Jeg vil lage sengegavl nemlig ;-)

  SvarSlett