torsdag 28. juli 2011

I den stora sorgens famn.....

...finns små ögonblick av skratt.

Som jeg skrev før i dag, så bruker jeg musikk til å sette ord på følelsene mine. Der har jeg min ventil.

I kveld deler jeg to sanger jeg har funnet fram på Youtube. Ted Gärdestads sang, "I den stora sorgens famn" og Simon & Garfunkels "Bridge over Troubled water"

 
I den stora sorgens famn
finns små ögonblick av skratt
så som stjärnor tittar fram
ut ur evighetens natt
och i solens första strålar
flyger svalorna mot skyn
för att binda sköra trådar
tvinna trådar
till en tross
mellan oss..
så vi når varandra

I den hårda tidens brus
finns de skrik som ingen hör
allt försvinner i ett sus
som när vinden sakta dör
alla tårarna har torkat
till kristaller på min kind
jag har ropat allt jag orkat
allt jag orkat efter dig
hör du mig
kan vi nå varandra

I den långa vinterns spår
trampas frusna blommor ner
och där ensamheten går
biter kylan alltid mer
ändå har jag aldrig tvekat
mellan mörker eller ljus
för när månens skära bleknat
har allt pekat åt ditt håll
och från mitt håll
kan vi nå varandra

I den stora sorgens famn..

Ted Gärdestad

På slutten av klippet sier han noen ord som er så sanne:
"Livet är motsägelsefullt - Det är inte en teori, eller en ideologi eller en linje eller - utan det är någonting som förändras"


Simon & Garfunkels "Bridge over troubled water" blir nesten for sterk etter Utøya-tragedien, men den er også en sang om å være til hjelp og støtte i en tung tid.I løpet av dagen har det vært små øyeblikk av latter. Jeg kjenner at gleden over de små ting skal få ta overhånd igjen, for meg som ikke har mistet noen nære. Det er så mye å glede seg over. Og vi må få lov til å være glade også - livet er fullt av motsetninger! Og sorg utelukker ikke glede og lykke, eller omvendt.

I morgen flagger jeg på halv stang - i nabokommunen har de mistet ei ung jente. Som mor kan jeg bare forestille meg hvor vondt det må være for familie og venner. Så holder man litt ekstra rundt sine egne, leser en ekstra godnatthistorie og strekker tålmodigheten sin litt ekstra.

Etter det velger jeg å lete etter hverdagsgledene - de små tingene som utgjør selve livet!

Klem fra Moccamamma :)


5 kommentarer:

 1. Vi også heiser flagget på halv stang i morgen. Vi bor på en topp - og med en 12 meter høy flaggstang og dertil stort flagg, er det å flagge på halv stang så sterkt. Så symbolsk.

  For meg er det vanskelig med ord foreløpig - som ikke har noe med forrige fredags forferdelige angrep på uskyldige mennesker. Jeg har til og med følt meg litt støtt over å være med i et bloggersamfunn som begynte å blogge om feriebilder og ostesmørebrød på søndag - og har måttet jobbe med respekt for at alle ikke er likt skrudd sammen som meg.

  I dag postet jeg et bilde jeg fant på pinterest.com. Teksten var All we need is - og illustrasjonene var fredstegnet, et hjerte og en løpenote.

  Sender en stor klem ;).

  SvarSlett
 2. Livet er i kvardagene - med både sorg og glede i fargepaletten. Må seie som Nina over her; vart nesten litt støtt eg òg, over at bloggarar hadde "sjå kva eg har kjøpt"-innlegg og "sjå kor lukkelege vi er"-innlegg! Eg måtte sjølvsagt berre bite det i meg, for vi er så forskjellige. Nokre, inkl. meg sjølv, valgte å uttrykkje vår sorg og medkjensle i bloggen. Andre handterer det sikkert på andre måtar og meiner at bloggen skal vere "skåna" for slike triste innlegg.

  Uansett, det som har skjedd er så tragisk at ingen kan fatte det. Jenta til ei eg kjenner omkom. 18 år og med livet framfor seg. Eg veit ikkje kor i alle dagar eg skal få uttrykt medkjensla mi stertkt nok.....

  ToveHD

  SvarSlett
 3. Det finnes ikke ord for tragedien...men alle tanker som tenkes. handlinger og skjer rundt om i Norge og Sverige bla, betyr masse !

  KLem Anna

  SvarSlett
 4. Underbar musik som ger ord till känslorna.
  Tack för att du delade med dig.
  kram och hoppas du får ne bra vecka!

  SvarSlett