fredag 22. oktober 2010

Plommer fra snøtunge trær......og litt om Kong Vinter.....

I går plukket jeg de siste plommene fra et snøtungt tre. Bladene er fortsatt grønne, og plommene rakk såvidt å bli modne........Måtte ut og riste snø av grenene, så ikke treet skal skades.


Lillebror på 15 mnd er gal etter frukt og grønnsaker. Det er bra! Han klarte bokstavelig talt ikke å holde fingrene av fatet da plommene skulle foreviges.


Nam, nam! Jeg vil ha en plomme..........


På onsdag kom Kong Vinter på besøk for første gang i år. På onsdag var det sjarmerende, for da skinte sola og himmelen ble klarblå. Det gule løvet, og de grønne bladene ble så fine mot det hvite og blå.........


Men nå er det fredag, og det er fortsatt vinter. Måkte snø i går, for jeg stolte ikke på at vestlandsregnet skulle komme og skylle snøen bort. Det fikk jeg rett i, for enda ikke.......Det kom mer i natt og i formiddag.

Nå ser det ut som det lysner i skydekket, men jeg har satt meg i vinterberedskap. Snøskuffe og "snøroko" er funnet fram (snøbrett og snøskuffe.....what ever...den første skyver jeg med, den andre måker og kaster jeg med)


Når jobben er gjort, kan jeg jo lene meg tilbake på verandaen!!! For hagemøblene rakk akkurat ikke inn, så nå får de vente på tøvær......det kommer vel ei kakelinne i desember en gang, om ikke annet :) Stolen har nå 30 cm med snø på seg, så ikledd Felleskjøpdress i bevernylon, eller varmedress fra Coop, er den nok myk og god å sitte i.........

Min teori er at vi har tullet det til for Kong Vinter. Når Kong Vinter svipper innom supern, og finner julemarsipan i oktober, og sveiper forbi en interiørbutikk og ser julepynt på vei inn i hyllene.......ja, da kan det jo hende at han blir aldri så lite forvirret. Så prøver han å finne sin syvende sans, som han hadde lagt i baklomma, men den finner han ikke, for den har fyren i køen bak ham på supern knabbet.......så står han der og klør seg i hår og skjegg, og lurer på hva han skal gjøre. Kong Vinter er en gammel mann, og husker den gang det kun var appelsiner til jul, julemarsipanenen kom i hyllene i advent, og julegatetenning i desember var startskuddet for julehandelen......han sier til seg selv at det er oktober, men får det ikke til å stemme.....alle disse juletegnene, og spiste han ikke pepperkaker fra plastboks i går?..........trærne har grønne blader, det må være for tidlig......eller, kanskje jeg er blitt gammel og glemsk? Har jeg blitt senil? Så tar han seg en tur med snøsekken sin og drysser hvit julesne ned over landet, sånn for å være på den sikre siden.....vil menneskene ha jul i oktober, skal de sannelig få det!!!!
Ønsker alle en god fredag, med eller uten snø! Og, til alle som ble for sene med vinterdekkene........sett et merke på mobiltelefonen til neste år på denne tida......en huskelapp som spør om du kanskje burde se på værmeldingen for det ganske land og se om ikke vinteren er like rundt hjørnet? Moccamannen var ute i god tid i år, her var det jeg som syntes det var i tidligste laget.........men, han fikk jammen rett sammen med yr.no.

Hilsen fra
Moccamamma

6 kommentarer:

 1. :) Du har nok rett, vi har forvirra kong Vinter... ;) Nydelege bilder! Og så likte eg så godt det siste!

  Ynskjer deg ei vakker helg, dei lovar regn i morgon og søndag, så får vi sjå? Men finevèret eg har gleda meg til neste veke, DET har dei teke vekk??? Trur det er best å stå opp, og sjå ut glaset om morgonen! ;)

  Klem E :)

  SvarSlett
 2. Stilig, klart det er slik det heng saman..
  Kan godt forstå forvirringa..

  God natt!

  SvarSlett
 3. Oppdaga nettopp bloggen din og las dette herlege innlegget om ein forvirra Kong Vinter. Utruleg bra!

  Kjem nok til å kike innom deg oftare.

  God søndag vidare.

  Regina

  SvarSlett
 4. Hei igjen, ja sanneleg kom eg fort tilbake!

  Las eit innlegg om bruktkjøp her hos deg. Der skriv du at asjettar blir kalla tefat på Sunnmøre.... Her må eg nok "arrestere" deg. (Sorry). Ein asjett er ein asjett på Sunnmøre også, eit TEFAT derimot, er det vesle fatet som koppen blir plassert på, det som folk frå Østlandet kallar "skål".

  Ei anna sak er at den oppveksande slekt her på Sunnmøre no for tida kallar ALT av service som er flatt, for FAT,. det vere seg asjett, tallerken, serveringsfat...og det irriterer ein gammal språkpirk som meg. Er likevel redd for at denne saka er tapt, som så mange andre. Språket er heile tida i utvikling, og det er vel liten vits i å bruke for mykje energi på å forarge seg.

  Ha ei fortsatt strålande søndag!

  Regina

  SvarSlett
 5. Hei Regina!

  Takk for korreksjonen! Jeg liker best å bruke riktig navn på ting, for da kan jeg selv mer berettiget være oppgitt over andres språkblemmer:) Du skjønner, jeg har blitt helt forvirret av det du sier om at alt kalles FAT, så da har noe festet seg feil....men, nå vet jeg at det er kopp og tefat :)

  Moccamamma

  SvarSlett
 6. Mmm...plommene ser kjempegode ut! Her vart det lite plommer i år, dessverre. Håper på betre frukthaust neste år! :)

  Ha ein god søndagskveld!

  SvarSlett