søndag 24. oktober 2010

Søndagsmiddag.........

Søndagen startet som seg hør og bør med frokost på kjøkkenet. I dag havna lysestaken i vinduskarmen, for storesøster ville ikke ha røyklukt på maten sin! Ja, ja, så havna den i karmen. Det er forresten en messingstake som fikk sinkspray fra Europris etter inspirasjon i en eller annen blogg for en tid tilbake.

"Mamma, hvorfor lakket du den grå? Kunne du ikke heller tatt hvit?", sa Storesøster under dagens frokost. Jo, jeg kunne jo tatt hvit, men mamma hadde lyst til å prøve grå......
Jeg kikket på bloggen min, og oppdaget at jeg var i ferd med å bli en likblek kopi av Sverre M Fjellstads "Ut i naturen".  Her var det mye dyr og trær, men lite interiør. Så i dag får det bli litt borddekking, og små glimt i bakgrunnen av "bruneskapet" mitt.

Moccamannen leser Maison Mat & Vin, og ble så inspirert til å prøve en fransk lammegryte. Siden han sto for koking og invitasjon av et par gjester, fikk jeg dekke bord. 


Jeg dekket med Edme, og glassene er Desirée fra Villeroy & Boch. Jeg synes kanten på glasset og kanten på tallerkenen passer til hverandre. Og så er begge deler litt solid. Og ikke dyrere enn at man tåler at det knuses et glass, eller går et skår i en tallerken.


Disse kakeformene pynter jeg med, eller har telys i, alt etter humør. I dag ble det begge deler.
Linduken var både skrukkete og flekkete. Den var nyvasket, men ikke flekkfri, så redningen ble en rull med papirduk - såkalt Table runner - fra Duni. Kjøpt på billigsalg på Coop Mega til kr 10,-.


Sølvtøyet får dessverre ikke komme fram ofte nok, men i dag kom det fram. Vi har opphøyd rose, for det hadde Moccamannen fra før. Jeg har Märtha, men det ble "nedstemt" da brorparten av sølvet vi fikk i bryllupsgave var opphøyd rose. Nå synes jeg det er veldig fint - så no bad feelings!


Blomstervasen er i tinn, og er snopet fra et skap hjemme hos mor. Jeg sniker rundt i skapene hennes etter ting hun ikke bruker. Jeg synes den er ganske søt med mønsteret sitt. Den observante leser vil se at dørhåndtaket i bakgrunnen peker rett opp. Lillebror har vokst, så det er "barnesikring" :)


Fine detaljer? Jeg har hatt den litt på vent på ei hylle på gjestetoalettet, men nå har den fått komme til heder og verdighet i litt annet miljø ;) Jada, vasket behørig før den havnet på middagsbordet.Lammegryten smakte fortreffelig! Det er utrolig bra å ha en mann som liker å lage mat. Han fikk mange stjerner i boka for denne. Jeg er veldig glad for at jeg har ham! På veldig mange måter. Jeg er nok mest for det enkle og klassiske, så det blir sjelden mye pynt på mine bord. Og i dag var det en enkel middag med familemedlemmer, så det var ganske uhøytidelig. Jeg har de siste ukene blitt veldig klar over at det er viktig å gjøre litt krus på hverdagene, og ikke vente til de store høytidsdagene med å anstrenge seg litt ekstra. Så jeg prøver etter beste evne :)

Ønsker mine trofaste lesere, nye lesere og familien min en god ny uke!

Hilsen fra
Moccamamma


2 kommentarer:

 1. Nydeleg bord! Likte både bestikket og fata og glasa og... I dag har eg vore ut i naturen, og laga dokumentar frå norsk kraftproduksjon... ;) Så her vart det motsatt tenking for innlegg i dag :))) Så flink han mannen din er! Her sett tomatsuppe standarden for kva far i huset maktar å lage...

  Ynskjer deg ei flott veke vidare!
  God klem!
  E

  SvarSlett
 2. Det ser ut som de hadde ein koseleg søndagsmiddag på eit vakkert pynta bord. Det er godt å få kome som gjest og føle at vertskapet har gjort seg flid. Då kjenner ein seg ekstra velkomen og sett pris på!

  Ha ei flott veke vidare!

  Regina

  SvarSlett