tirsdag 22. mars 2011

Kall meg en krakk


For jeg er en krakk - en pianokrakk!


Det er barndomsminner knyttet til denne. Den sto ved pianoet hos mine besteforeldre. Pianoet som bestemor hadde malt hvitt en gang på 70-tallet. Det var veldig stas å få spille piano, og de voksne må ha hatt et utrolig godt tålmod. Klimpring og tramping i klaveret må ha vært en prøvelse – det er en av grunnene til at jeg er glad i vårt elektriske piano, selv om det ikke vil virke på en dag uten strøm, og det slettes ikke er så vakkert som et ekte piano.


Den gamle pianokrakken er for tiden forvist til skammel på soverommet, men fikk komme ned på prøverunde i dag. Dens brune ben står ikke så godt til den mørkebrune pianofargen, og pianoet kom i en pakkeløsning med pianokrakk i samme farge, som i tillegg kan heves og senkes.

Tanken på å gjøre bena på den gamle hvite har vært tenkt. Trekket kunne trenge seg en vask, for jeg har lyst til å se om det blir fint igjen. Det kan enkelt løsnes på undersiden, tas av og vaskes. Blir det bra, så bruker vi det igjen, og blir det ikke bra, så trekker jeg med noe annet.
Den mørke krakken pleier jeg å kaste et mørkebrunt saueskinn over, eller hvitt hvis humøret sier det. Det myker opp de litt strenge linjene.


 Det våres, og med det kommer malevær. Ikke fullt så kaldt i kjelleren, og lyset er bedre. Jeg har noen saker som burde vært gjennom maling, så vi får se. Kankje må den nyeste krakken se seg slått, og bli stående i bakgrunnen og furte litt?

Jeg ønsker meg ryddelyst - veldig mye ryddelyst! Det er rot i alle rom, og ekstra ille fordi huset er litt snudd om på mens badet blir renovert. Barna vokser stadig ut av klærne sine, og jeg er på etterskudd med sortering, kasting og avhending. Noe skal spares, annet gis bort og noe er ødelagt, og kan i beste fall resirkuleres i søm.

Her på Sunnmøre regner det bikkjer og katter, og blåser friskt! Naturen tar seg av vindusvasken!
Always look on the bright side of life!

Ha en fin tirsdag! Jeg gleder meg til en god kopp te i sofaen i kveld.

Klem fra Moccamamma                ...av glädje bygger man musik....          

9 kommentarer:

 1. Hei - vet du, hadde vi hatt plass tror jeg at vi hadde måttet investert i et piano - syns det er så nydelig musikkmøbel. Men - det beste vi kan by på her i huset er far sjølv som fremdeles visstnok kan klimpre deler av Für Elise og Save Your Kisses For Me - det ville nok vært begrenset hvor lenge vi hadde holdt ut med det repertoaret. Flotte pianokrakker også:)

  Tusen takk også for "Få Følgeres Pris" - jeg har tidligere skrevet litt om meg selv, så jeg gjør ikke så mye med denne "awarden" denne gangen;) Men tusen takk - det var veldig hyggelig gjort:)

  Skulle gjerne ha stor-ryddet her jeg også - føler det alltid sånn når våren kommer!

  Ønsker deg en fin-fin tirsdagskveld. Klem fra Bente:)

  SvarSlett
 2. Kjempefin krakk. Gjør seg nok med en liten oppfriskning:)Klem Julie

  SvarSlett
 3. Nydelig gammel krakk. Veldig koselig å eie noe man har gode minner om. Gleder meg til å se hvordan krakken blir.
  Klem

  SvarSlett
 4. Hei, jeg har også en sånn krakk stående. Min har rødt trekk, og er en loppe, så jeg har ingen minner om den. Har tenkt å male den hvit og få på et trekk med roser. Skal sitte på den i bloggehjørnet mitt :-) Skal vi se hvem som blir først ferdig? (Jeg venter til jeg kan stå ute og male, altså!)

  SvarSlett
 5. Kjekt med ting ein har eit forhold til. Flott krakk som sikkert fortener ein "bli ny" dag :)Vurdere å male litt eg i dag også:)

  Klem!

  SvarSlett
 6. Kjempefin krakk, trekket likte jeg spesiellt mye!!
  "Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik!
  Den sangen er så herlig, takk for at du minte meg på om den!!

  Klem Anna

  SvarSlett
 7. Hei.
  Den gamle krakken er jo nydelig.
  Det skal bli spennende å se hva du gjør med den.
  Koselig blogg som jeg gjerne følger videre.
  Klem fra Ingunn :-)

  SvarSlett
 8. Skøn gammel stol! Du finder også gamle ting på min blog og i min weebshop
  Hilsen Susanne

  SvarSlett
 9. Første gang innom deg. Koselig blogg og den krakken er kjempelekker. Jeg er fan av krakker og puffer. Den blir sikkert fin hvit, men også i mørk farge. Lykke til
  Hei hopp
  Randi

  SvarSlett