søndag 27. mars 2011

Søndag og hviledag

Det har vært en travel uke. Det hamres og bankes i Moccaheimen, og til og med på selveste hviledagen har vi engasjert  slekta til dugnadsinnsats - bare en slektning da :)


Jeg har fotografert i høyden på kjøkkenet i dag. Det er slik at fisk og midt-i-mellom flyter over av rot som har forflyttet seg fra et roterom til et annet. Sånn er det når man må tømme et rom, det forplanter seg til andre rom. Jeg ser fram til at denne oppussingsperioden skal være over, og ikke minst at våren skal komme.

Det er ikke mye PiP eller Mano å spore i mine skap. Neida - her holder vi oss fortsatt til traveren fra Höganäs og Irish Coffe glass fra Menu. Noen av oss henger litt etter - og plutselig er vi moderne igjen om en sånn tjue års tid :)


Øverst i kjøkkenskapet står denne væren å skuer utover kjøkkenet. Jeg er veldig glad i Edme! En venninne oppdaget dette lenge før det kom i interiørblader - og jeg ble betatt. Overkommelige priser på kopper og fat hvis du er uheldig å knuse noe, eller få skår i gleden.
Over kjøkkenbordet henger en lysekrone med prismer i ekte plast. Den henger liksom litt på prøve, så ledningen er surret opp med en strikk. En sånn semi-permanent løsning som det blir av midlertidige løsninger som ikke blir ordnet med en gang :)


Storesøster sin tavle havnet på veggen en dag jeg var lei av å ha den slengende - og så måtte krittet fram. Skal jeg noen gang ha en stor tavle, må det være en med fals nede som samler opp krittstøvet når man skriver og pusser ut :) Jeg skal ha meg en familiekalender et sted i huset, men er ikke så sikker på om svart tavle er løsningen for meg. Jeg er i tenkeboksen.

God søndag!

Hilsen fra Moccamamma :)

14 kommentarer:

 1. Kjekt å se at ikke alle blir like påvirket;-)fine de koppene og da.
  God søndag og klem:-)

  SvarSlett
 2. Hei - syns du hadde mange fine ting der opp i høyden. Mano har jeg riktignok fått litt dilla på, men her har vi også masse Höganäs - kjøpt gjennom mange år på fabrikkutsalget i rett nord for Helsingborg på vei til vår Bornholmsommerferie.

  God søndagskveld til deg og dine - klem fra Bente:

  SvarSlett
 3. Hei hei.. Alltid kjekt med litt action, hviledag eller ikke (den er vell ikke like hvildag som før i tio?!?)
  Ha en fin start på uken..
  Klem Birte

  SvarSlett
 4. Hei, takk for frisk hilsen hos meg! Sånn skal det være; jenter med meninger!!
  Og ref tema unger vs. pensjon: Nå har jeg noen 70%arbeidende venninner som har ca 20 år igjen til pensjonsalder, og jeg ser de er litt lange i trynet og må kikke godt bort på de kjekke tenåringene sine når temaet diskuteres. De synes pr nå at de har gjort et bra valg. Det ser jeg i mors-øynene. Får håpe de synes det om 20 år også når det virkelig skal testes ut om pensjonen holder til et bra liv.
  Nok alvor! Nå skal det musikk på og husarbeid gjøres!! Jippi......

  SvarSlett
 5. Hihi! Måtte smile til dine höganäs krus. Jeg ar også det. Jeg var veldig på for mange år siden med store Höganäs potter, å er det sortsatt ;o)
  Nå er det BARE höganäs i sskapet i form av krus, fat, kopper, potter mm. Liker det SÅ godt!
  Lykke til videre med oppussing. Å nydelig lampe du viste!

  KLem Anna

  SvarSlett
 6. :) Masse flott i skapa dine! Her er heller ingen fancy merker, eg har aldri shoppa slike ting? Gamalt og godt brukt det meste her i heimen :) Så kjekt at du og lillemora di har kokkelert. Lillebror kjem med nye oppskrifter kvar dag :) Han er så oppteken med denne kokeboka si. Neste ut på menyen er kyllinglår innpakka i bacon, på ei seng av grønsaker og poteter i båtar... Som du forstår, avanserar han raskt!

  Ha ei vakker veke,
  så krysser vi fingrane for at snøven
  gir seg!

  Vårklem,
  Elin :)

  SvarSlett
 7. Takk, for hilsen inne hos meg.. Koselig! :)
  Det med paller kan brukes til mye rart ja, og vi skal snekre en til å ha på terrassen.

  hvis du har fått kappsag er det bare å sette i gang, ja når du er ferdig å gruble på hvordan du vil ha ha sofabordet ditt.
  Er ikke alltid like enkelt, men gøy å ha noe unikt som ikke alle andre har i hjemmene sine også :)

  Ha en flott dag!

  Klem Ida

  SvarSlett
 8. Är du med i Fototriss?
  Du tar så fina bilder, så ag tycker absolut du borde gå med! Behöver ju itne vara med varje vecka om man inte orkar. =o)
  http://fototriss.blogspot.com/

  SvarSlett
 9. Hi, hi, du skriver morsomt. :)

  Så koselige bilder. Bollen fra Edme likte jeg veldig godt. :) Etter noen år så får man gjerne litt hummer og kanari i skapene sine. Det er jo litt sjarmerende det og.

  Ha en fin dag!

  Klem,
  AW

  SvarSlett
 10. Hva slags mokka-kaffe kjøper du egentlig?

  SvarSlett
 11. Koselige kjøkkenbilder hos deg : ) !! Nydelig lampe og den hvite skålen var skjønn!!
  Ha en fin onsdag
  klem Tove

  SvarSlett
 12. Hei, Herbert.

  Helt ærlig så har jeg lite peiling på kaffe utover å like å drikke den, og et nick måtte jeg ha, så der kom mocca inn. Så jeg aner ikke om jeg kjøper mokka-kaffe i det hele tatt. Jeg pleier bare å lage kaffen sterk, for det liker jeg best.

  Nå for tida går det mest i presskanne eller Nespressomaskin. Maskina kom i hus etter en latmannsperiode med pulverkaffe. Den ga også en kopp på et lite blunk, men med betydelig bedre smak. På presskanna bruker jeg Frieles presskannekaffe, eller også kokekaffen fra samme sted. Bruker også Zoegas av og til. Hopper litt fra merke til merke. Löfbergs Lila, er også godt, men vanskeligere å få tak i. Fra Nespresso går det i Arpeggio, Ristretto eller en av lungovariantene, der grønn er favoritten. Jeg liker den kaffen som har ettersmak av solbær.

  Var det svar på det du lurte på?
  Moccamamma :)

  SvarSlett
 13. En liten hilsen til deg inne hos meg:-)

  SvarSlett
 14. Hei!
  Godt å se at jeg ikke er den eneste uten PiP-kopper i skapene!! : )

  Tusen takk for veldig koselig kommentar inne hos meg. Jeg planlegger flere fotoleksjoner, så du kan jo følge med, så kanskje du får noen tips.
  Jeg fotograferer alltid i Raw, men det er ikke det som gjør det mulig å dra ut farge i et sort/hvitt bilde. Det er gjort i photoshop, og kan gjøres med et jpeg-bilde også. Har du photoshop?
  Det er mulig man kan gjøre det i andre programmer også, men det kjenner ikke jeg til.
  Ha en fin helg! : )

  SvarSlett