søndag 22. mai 2011

Nå mangler bare styling av badet

For de som har hengt med ei stund, introduserte jeg vårens store prosjekt i midten av februar. Endelig er det nyoppussede badet i første etasje tatt i bruk :) Ja, det ble vel strengt tatt tatt i bruk for ei tid siden, men det var etter påske at alt kom på plass av dusjkabinett og toalett. Fotolyset på badet er ikke det beste, siden det ligger nordvendt med et bittelite vindu. Bildene er derfor så som så i skaphet.


Det er lagt ned litt blod, svette og tårer i dette prosjektet. Jeg sto selv for å rive ned alle vegger, isolasjon i tak og vegger, en skillevegg og et støpt dusjgulv med fliser. Gjenoppbygning overlot vi til statsautoriserte fagarbeidere slik at regler og krav skulle bli overholdt. Den eneste egeninnsatsen utover riving har vært flisleggingen, ja, og selvsagt rydding og bortkjøring av rusk og søppel underveis.


Rommet er ikke stort. 176 x 194 cm, med dør på ene langveggen, og vindu på den andre.
Vi valgte panel på veggene og i taket, siden vi har dusjkabinett. Panelet var ferdigmalt i eggehvit, eller ferdiggrunnet som de kaller det for å gardere seg. Litt moro at panelet viste seg å være fra ei almenning i mine hjemtrakter :)  Gulvflisene er helt enkle 20 x 20 cm, hvite fliser.


Palisander er kanskje ikke det helt store for den jevne mann - men jeg synes det var fint å få et brunt innslag i alt det hvite og lyse. Og så høres palisander sånn herlig retro ut, gjør det ikke? Dessuten fikk vi innredningen fra Foss bad til halv pris, og dører og skuffer har dempere, og kvaliteten er bedre enn om vi skulle brukt samme beløp på en simplere innredning til samme pris. Og blir man lei, så kan man alltids kjøre på med malekost og pensel :)


Nå har vi faspanel på badet og på kjøkkenet som ligger vegg i vegg. Og så har en vegg i gangen fått Bever faspanelplater i eggehvit. De er blitt så fine og mer naturtro nå som de er kostemalt, og har fått penere fas mellom "plankene". Gangen er fortsatt katastrofeområde, og skal få seg litt omorganisering før den kan presenteres.


Hele rommet ble lysere og lettere med bare glassveggene i dusjkabinettet. Før var det en vegg mellom dusjnisje og toalett, og den stjal mye plass og romfølelse. Vi valgte å legge litt penger i et Showerama 7-5 fra Porsgrund i størrelse 80 x 80 cm. Det har asymetrisk kar, slik at passasjen inn ble åpnere enn om karet hadde vært symetrisk.

Det er deilig å ha fått toalett i første igjen, og bad med varme i gulvet.
Nå gjenstår å kjøpe knagger til håndklær, toalettrullholder, og en gardin.
Bad er kostbare greier - men veldig godt å ha det på stell!

Vi er veldig fornøyd med å være kvitt dette :

Riving av badet bekreftet det jeg trodde, at det var råte litt her og der. Det positive var at det ikke var råte i gulvdragerene, og nå er den umiskjennelige lukten av tre som har vært fuktskadd borte. Og det var ikke fukt verken i vegger eller tak, bortsett fra skadene i vegg og gulv i dusjnisjen. Skadene var der det var dusjet på dårlig gulv og vegg. Derfor tror jeg ikke det blir noe problem med panelvegger og tak i framtiden heller. For nå har jeg i tillegg installert avtrekksvifte som har sensorer for det meste unntatt dårlig lukt :)

Det var en lettelse å få sanert denne delen av huset, og få visshet om hva som ligger i veggene fra kjeller til andreetasje. Nå vet jeg hvor alle rør går, og at de er nye og fine.Vi er fornøyde, selv om vi fortsatt venter på deler av regninga. Det er rart. Når du ber om regning, da varer det og rekker med å få den - men slike regninger du helst ikke vil ha, de dukker opp helt ubedt, og av og til litt raskere enn forventet.....

En ny uke er snart i emning - håper den blir bra!

Klem fra Moccamamma :)

6 kommentarer:

 1. Det blei jo kjempefint:-)
  Selv har jeg verdens styggeste bad og kommer ALDRI til å vise bildet av det på bloggen. Altfor dyrt å pusse opp desverre...
  Nyt det nye lille badet, klem

  SvarSlett
 2. Så kjempeflott det ble!
  Deilig med nytt bad, å selv om våres ikke er av aller verste sorten er det ikke sånn som jeg egenli ønsker det...
  Kos deg med badet, gangen går ingen veier!

  Klem Anna

  SvarSlett
 3. det ble kjempefint! Lekker med det mørke skapet til de lyse veggene og gulvet.
  Klem

  SvarSlett
 4. Så flott det ble! Skal si det ble stor forandring. :) Synes det gjorde seg kjempefint med litt kontraster også.

  Ønsker deg en fin start på en ny uke!

  Klem,
  AW

  SvarSlett
 5. Så fint det ble - og så deilig det må være å ha fått et nytt og delikat bad:) Våre bad ble pusset opp for snart 13 år siden, og begynner å bli modne for en ny oppussingsrunde - men så dyrt som det er, blir det nok ikke på en stund ennå:)

  God kveld til deg - og klem fra Bente.

  SvarSlett
 6. Someone essentially lend a hand to make critically articles I would state.

  That is the very first time I frequented your website page and up to now?

  I surprised with the analysis you made to create this
  particular post extraordinary. Magnificent task!

  my webpage - audio system

  SvarSlett