torsdag 9. september 2010

Gjenbruksskatter i sjokoladeskapet......

Jeg skriver godkjenningsoppgave som nettstudent om dagen, og har egentlig ikke så mye tid til blogging. Men, et lite innlegg får det bli i kveld....
På tirsdag var jeg en tur på gjenbruksbutikken, og brukte 115 norske kroner......

Tingene jeg fikk med meg har jeg satt inn i et gammelt sjokoladeskap. De får bo der ut uka, til jeg har tid til å få dem på plass dit de er tenkt......Jeg falt pladask for osteklokka i glass. Det er totalt upraktisk med en slik stor, rund sak i kjøleskapet, men den kan jo brukes til andre ting også.....sånn mer på stillebenfronten.De to søte asjettene, eller tefat, som jeg har fått lære at det heter på Sunnmøre, skal jeg ha på badet. Til å legge tannkremtubene på, og en til såpeflasken, som alltid etterlater såpesøl på hylla. Tror de kommer til å plukke opp blåfargen fra fliseborden. De er fra Stavanger Flint, så det er norsk som noe.
Til slutt en ringform i aluminium. Jeg lager ikke så mye pudding og is, selv om damen på gjenbruksbutikken sa den var fin til slik is hun lager.........Jeg hadde tenkt å legge årets plommeavling i den, hvis nå bare plommene rekker å modnes før høsten slår til for fullt......og altså bruke den som et slags fruktfat........eller til tomater og avocado fremme på kjøkkenbenken, eller til å legge egg oppi, så de er tempererte til Moccamammas indre baker kommer frem ;)
Sjokoladeskapet står nå på skjenken min i stua. Jeg snakket med min far senest i dag, og, joda, han kunne bekrefte at glasskapet har stått på disken i det gamle landhandleriet i hjembygda. Da var det fylt med sjokolade.......

Skjenken har jeg arvet etter min mormor. Den var allerede hvit ved ankomst. Enten var det en trend på 70-tallet å male møbler hvite, eller så var min mormor tidlig ute. Hun malte et piano, en spisestue og denne skjenken hvite. Skjenken er fra en møbelprodusent i Stryn, og var opprinnelig brun og lysbrun. Det morsomme er at min manns mormor har samme skjenk, og lintøyskap, og spisestuemøblement. Det er i originalfarge, og er mørkebrunt.

Stakkars hortensiaen min, den synger på siste verset nå.........på tide med en tur til floristen :)

Ute synger middagsblomsten på siste verset.........en aller siste etternøler tittet fram og koste seg i sola i dag....


De avblomstrede knoppene har nesten høstfarge, mens den siste knallrosa blomsten klamrer seg til ønsket om fortsatt sommer.......litt som sommerværet de siste dagene har trosset høsten og sendt oss sommertemperatur med rundt 20 grader i skyggen......

Ha en fin kveld!

Hilsen Moccamamma

3 kommentarer:

 1. Elsker de sjokoladeskapene...står et i den gamle butikken på Ylvingen og...har så lyst på det...men tørr ikke spørre han som eier butikken nå.Butikken er stengt..men det er så masse fint der inne:)og det var sjokolade i det og:)
  Koselig ting fra brukten du har i skapet...
  ha en fin helg..
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 2. Hei! Fin blogg du har. Jeg lurer på om du vet hvilket servise de to asjettene med blå blomster tilhører (fra Stavangerflint). Blir veldig glad hvis du kan hjelpe:)

  SvarSlett
 3. Hei, Anonym.

  Jeg vet dessverre ikke hva serviset heter. Kjøpte to asjetter som sto for seg selv.

  Synes det er vanskelig å finne informasjon om gamle mønster fra Stavangerflint, og andre.
  Moccamamma :)

  SvarSlett