onsdag 29. september 2010

Ikke akkurat pilgrimsreise, nei!

I helga var hele familien på tur til Trondheim. Det var ikke noen pilgrimsvandring med lysfontener og kontemplasjon vi ga oss ut på, men mer en laaang biltur med utfordrende passasjerer i baksetet :) Moccamannen hold i rattet, mens Moccamamma servet baksetepassasjerene som best hun kunne. Det er på slike turer en ønsker seg øyne i nakken, eller krokkikkert, så kunne man sett hva som foregikk der bak, og fortsatt sittet trygt fastspent i sitt eget sete :)

Men, vi kom oss trygt fram og tilbake, og på hjemturen var miljøet i kupéen faktisk ganske bra! Det var familiebegivenheter som fikk oss til å ta turen, men det ble jo tid til litt shopping også. Lørdag gikk vi rundt i sentrum, mens snartur på IKEA sto på plakaten mandag formiddag.

Så her kommer et lite utvalg av helgens utskeielser:


En ny lyskilde. Hvis man vanner passe lite, så får man høst i vinduskarmen :) Min nye lampe fra IKEA heter årstid, og nå er det altså høst, hvis man skal se på liksombonsaitreet vårt.

 

Jeg har lenge ønsket meg et slik dørslag, så det ble helt umulig å gå forbi dette på IKEA. Nå skal nok pastaen få rent av seg på en estetisk måte, tenker jeg......

Fant fram en gammel kokebok fra hylla, og her kan en drømme seg bort til fortausrestauranter i Italia, pasta og rødvin......


De fleste innkjøpene ser ut til å ha tilknytning til mat....


Det skal bli pepperkaker fra de dype skoger til jul. Rev og rype, hest og hare, ørn og jerv og oter....sånn cirka. Fra IKEA.Kakeformene og muffinsformene er kjøpt på Åhlens. Syntes de var så søte, og tenkte at det kunne være kos med en formkake i de store, og scones eller kuvertbrød i muffinsformene. Så ut fra kjøpene må nok både Assistenten min og håndmikseren fram innom kort tid :)


Målet med IKEA-turen var å prøvesitte sofa, og se nærmere på hyller til barnerommene. Med fullpakket bil uten hengerfeste og takboks, begrenser kjøpene seg selv, og det ble slik smådill som noen pakker servietter, et stort kubbelys, pepperkakeformer, dørmatter, dobørster, hjul med stoppere, en lampe, to hvite pledd, et lyseblått pledd, et rosa sengeteppe og en rosa sengelampe, smekker til lillebror.....ja, i det hele tatt slik som ikke er så unikt, men som likevel er kjekt å sprite opp heimen med. Når mannen kommer med to hvite fleecepledd som han synes vi må ha, så blir man jo glad, og tenker at han ikke er så verst :)

Jeg får ta bilder når flere av tingene kommer på plass, der de skal være.


Kubbelys som brenner i 95 timer.....tenker det tar ei stund før det trenger skiftes ut.

 

Det brune skapet i bakgrunnen skal jeg vie et eget innlegg en dag :)

Moccamannen tok med storesøster på Ting, og kom ut med matboks og drikkeflaske fra Blafre. Jeg er bare imponert over at de ikke kom ut med noe i rosa plast! Ekorn er et dyr storesøster digger, og hun kommer stadig hjem med lommene fulle av nøtt-i-nøtt.........


Trondheim er en by jeg virkelig liker, og det kan nok bli tur for bare de voksne ved en senere anledning. Shopping med småbarn er ikke det helt store. Og det kan man vel heller ikke forvente.

Jeg var innom Indiska, Cornelias hus, Søstrene Grene, og det ble noe dill hos sistnevnte også. Det får komme en annen dag. Jeg hadde valgt å ta med trille til lillebror, og hadde glemt hvor ille det knirker i bakhjulene på den. Det ble faktisk flaut å gå inn i butikker, så det satte en effektiv stopper for eventuelle impulskjøp.......og jeg kom ikke så langt inn i alle butikkene alene med vogn. Kanskje like bra, eller så hadde det vel blitt mere servietter, kakeformer og skapfyll....altså ting å fylle skapet med ;)

Ønsker alle ei fin uke!

Hilsen Moccamamma3 kommentarer:

 1. Hei! Såg ut som om Tr.Heims turen endte bra? Både for familien, og lommeboka? ;) Eg handla kun på IKEA då vi var der, men var innom butikkane du nevner. Eg har vore sjukmeld i tre år, og då er aldri lommeboka så veldig full... Men eg klare meg utmerket, så lenge eg held hovudet kaldt! Spennende med ovnsprosjekt! Vi skal også til snart. Når vi blir enige om kva ovn som skal inn... Ikkje så lett. I dag var vi enige om peisinnsats, men du verden for et rot det blir med muringa...

  Tusen takk for uendeleg mange fine kommentarar, og gode smil i dei siste trasige vekene! Det har vore så freistande å gje opp heile blogginga, alt har vore eit ork. Men; eg skal nok bli bra igjen denne gongen også! :)

  Ha ei god natt,
  og ein flott torsdag!
  Snart helg! ;)

  Klem Elin :)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Her var det koselig-takk for titten og takk for kaffen ;)
  Ikea er alltid morro!!
  Ha en finfin dag :) Klem Anette :)

  SvarSlett
 3. Fina saker. Jag gillar lyktan mycket.:-) Stina

  SvarSlett