lørdag 11. juni 2011

Barnslig glede og syglede......

....var innom gjenbruksbutikken i dag på lørdagshandlerunden. Der sto en barnetallerken i vinduet som var helt uimotståelig.
Onkel politi dirigerer trafikken. Jeg tror barndomsvenninna mi hadde en dyp tallerken av dette slaget. Mønsteret virket så kjent - og ikke fordi jeg er innehaver av førerkort for bil :)
Den er fra Stavanger Flint. Nå skal Lillebror lære seg trafikkskiltene! Takk til Jonna, som har tatt seg tid til å finne fram et blogginnlegg hos Kaptein Biff som i mars hadde et innlegg om maken til det lysegrønne tv-settet mitt - der med kopp. Og så fin den var.

Torsdag satte jeg meg et symål. Det nådde jeg ikke. Men, i går spolet jeg undertråd, og i dag har jeg brutt barrieren. Jeg har sydd noen prøvesømmer, både med og uten pedal.


Det gikk jo storfint - og som vanlig sitter jeg og lurer på hva som holdt meg tilbake. Dette var maskina si! Automatisk kutting av tråd, festing av tråd ved start - og jeg tror øynene var store som tinntallerkner da maskina tredde nåla selv på et mikrosekund. Trykket ned en knapp, og svisj, der var det gjort uten at jeg rakk å se hva som skjedde.


Har bare gjort litt forsiktig prøving av sømmer, og skifting av snap-on føtter. Broderte navnet mitt med dekorasjonssting, og har trykket fram og tilbake. Dette er jo milevis fra min gamle Elna med kun de enkleste funksjoner. Men, rart med det, venstrehånda skjøt fram for å løfte trykkfoten - men, her satt den mer tilgjengelig for høyre. Jeg tror det blir mer sying, for å si det sånn!


 Og for alle som har et bibliotek i nærheten. Det er fantastisk hva du kan låne av bøker. Jeg lurte på å kjøpe boka "Sikksakk", men liker å bla i dem først. Nå har jeg lånt den, med mønsterark og det hele. Lurt? Og, har ikke biblioteket ditt den boka du ønsker - ja, så bestiller de den inn. Jeg fikk lånt en diktsamling på den måten.

Pinsen har altså startet godt med barnslig glede og syglede! Og, jeg er sjeleglad for at jeg ikke er flomrammet, og at vi ikke skulle på pinsetur nedover Gudbrandsdalen.

God pinse!

Klem fra Moccamamma :)

3 kommentarer:

 1. Litt av en symaskin du har! Gleder meg til å se hva du skal lage :-)
  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg hadde en kopp med slit mønster da jeg var liten. Husker at jeg ble kjempe lei meg da den knuste.

  SvarSlett
 3. Vilken fiffig maskin du har som trär tråden själv! Sån skulle man ha. =o)

  Tusen tack för din kommentar på min blogg. Det uppskattar jag verklien ska du veta.
  Tyvärr tillåter inte blogger att jag lägger till itt långa svar till din kommentar här på din blogg, så kolla gärna in mitt svar på min blogg. =o)

  Kramar

  SvarSlett