mandag 6. juni 2011

Blåmandag........

I går trodde vi sommeren hadde kommet. Sola skinte, sykkelen ble vasket, og to store og to små dro ut på sykkeltur. Mor og datter stakk føttene prøvende ut i vannet og vasset i strandkanten. Vannet var selvsagt iskaldt - men, det ga en deilig smak av sommer å kjenne sand og vann mellom tærne. Det lå aldri så lite frihetsfølelse i å trille avsted på en grusvei, med vinden i håret og kjenne varmen fra sola. I sekken vanket nistemat, og vi følte oss nesten på ferie i egen bygd :) Det blir flere sykkelturer i sommer, og sykkelveske skal kjøpes inn.I dag er det 10 grader og regn, og sur skorsteinsrøyk fra kalde hus slår ned. Borte er duften av syrin og epleblomstring, og vi får finne glede i at vi bor i et trygt og godt land, selv om det er kaldt og vått mye av sommeren :)

En får varme seg med te fra ei gammel kafékanne. Kanna har en gang vært brukt på min farmors kafé, sånn en gang lenge før jeg ble født. Lokket har dessverre fått seg en tur i gulvet, og må limes. Men, det vil duge når det en gang blir gjort.
Bloggelysten min er litt skrantende. Det er vel slik at det går i bølger med det meste. Jeg synes det er så mange veldig flinke damer (og menn) der ute, og tenker at jeg ikke har lyst til å være en blek skygge uten eget særpreg. Men, så er det vel ikke for å blir størst og flinkest og best jeg blogger - jeg trenger bare å få litt utløp for fantasien. Slik det vel er med de fleste som blogger - og så er det som ellers i livet at noen er veldig dyktige, og noen dilter med så godt de kan :)

I går bestemte jeg meg for å ha tidenes beste sommerferie i heimen. Heimen omdøpes, med lett plagiat fra SVT, til Sommartorpet. Damen har kjøpt seg røde tresko på Plantasjen, og er klar for å leke at jeg tilbringer sommeren på min egen hytte. Det er litt skummelt å erklære slikt, for all erfaring tilsier at det kommer en effektiv demper av et eller annet uvennlig slag når jeg nærmer meg tilstanden ca lykkelig. Men, skitt på, det er nå jeg har en hel og blank sommer foran meg. Studieåret har vært en gedigen fiasko - av helt plausible årsaker, og det godtar jeg. Derfor fortjener jeg en supersommer!

God mandag! Varm, kald, tørr eller våt.....

Klem fra Moccamamma :)5 kommentarer:

 1. Du er også ei flink dame moccamamma, leser alltid innleggene dine jeg:-)
  Lykke til med sommeren på torpet ditt, dette vil jeg lese mer om
  klem:-)

  SvarSlett
 2. Sommertorpet var jo et koselig navn:) Herlig servise, knallblått. Imponert over renoveringa av det lille badet. Ble jo skikkelig lekkert. Hvite fliser er enklest og penest. Likte godt det brune innslaget med skapinnredninga.....brunt er jo min favorittfarge:)

  Kos deg videre på Sommertorpet:)

  SvarSlett
 3. Jeg plantet ut oransje, gule og røde georginer i det var var tulipanbedet foran fjøset i går. Tulipanløkene er lagt i hvile i jord et annet sted - for å flytte tilbake når georginerøttene skal reddes fra frosten. Måtte det være leeeeenge til ;).

  SvarSlett
 4. Du har ein herleg blogg!!!! nei me vil gjerne ikkje vere bleike kopiar, likavel let me oss føra med straumen frå tid til anna. Me får berre stole på ideen om at alle har noko å bidra med :) eg meiner bestemt at alle fortener ein sjølbiografi og at eg med stor glede vil lese dei alle!!!!

  Klem!!!

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig hilsen hos meg :-) Er så enig med deg. Ekstra hyggelig fordi jeg fikk mulighet til å besøke deg. Det blir ikke siste gang.

  Ha en flott pinse!

  Beste hilsen

  Franciska :-)

  SvarSlett