tirsdag 14. juni 2011

Veien til et organisert kaos......

Vi har utpekt juni til måneden der gammelt rot skal ryddes opp, der det skal bli orden i kaoset, huset skal legges til rette for effektiv rydding og vasking. Jeg har gitt meg i kast med arbeidsrommet/biblioteket - rommet som ender opp som dumpingområde for papirer, bøker, leker, klær, betalte regninger, fargestifter, tegneblokker etc, etc........


Og der inne hang bildet som er en kopi av original hustegning for boligen vår. I dag har det fått flytte inn på kjøkkenet - det skal nemlig tjene som prøveklut en stund. Det har målene 70 x 100, som er omtrent som ukeplanleggeren vi ønsker oss fra Ukeplan.no. (legger da fort til at jeg ikke er sponset, men har fattet interesse for denne via en blogg som har skrevet om dem).

Jeg liker å vite at ting vil bli brukt, særlig hvis jeg skal bruke flere tusenlapper. Derfor henger nå bildet på en potensiell plass for en ukeplantavle. Jeg har kjøpt whiteboardpenner, så her skal det testkjøres :) Kanskje blir det kronglete å stå mellom kjøkkenbord og vegg og skrive. Kanskje vil ting som henges på tavla ramle ned når folk skal sette seg, selv om det er de små som pleier å sitte på den siden av bordet? Har også en alternativ plass i gangen, der vi vil se den hver dag. Men kjøkkenet er på en måte navet i hverdagen på mange måter.

Noen som har erfaring med bruk av slike ukeplaner? Vi har startet forsiktig på papirutgave, for å se om dette fungerer for oss.Vel, jeg får gå tilbake til start, altså arbeidsrommet og rydde videre. Jeg har bestemt meg for å ta bort bøkene som jeg har lest, eller vet jeg aldri kommer til å lese. For å frigjøre plass til det vi bruker daglig, og trenger å ha for hånd. Jeg vokste opp med enorm leseglede, men bøkene ble lånt på biblioteket, så det er ikke nødvendig å ha stående de jeg har kjøpt på meg i voksen alder. For alt jeg vet så kan det jo hende mine barn kommer til å lese elektroniske bøker, og at det vil være en kuriositet med trykte bøker om noen år. Jeg får fortsette å lære dem å bruke biblioteket :)

Når huset har kommet i orden, får neste trinn være å sortere og rydde litt på bloggen også.

Ha en god dag, alle sammen!

Klem fra Moccamamma :)


6 kommentarer:

 1. Var kjempestilig på kjøkkenveggen! Blir nok veldig bra med slik ukeplan. Likte veldig godt størrelsen :).

  Vi er også flittige bruker av biblioteket, både papir, elektronisk og for filmer. Selv er jeg slik at de beste må kjøpes. Kan godt gjøre det etter at jeg har lest de :)

  Ha en fin fin dag :)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Hei :)
  Så fint du har det :) likte så godt de flotte
  hustegningene som du har hengt opp og rammet
  inn ღ og så søtt med vinduet... Ukeplanlegger
  har jeg ikke hatt før, jeg bruker som regel en
  liten bordkalender ved skrivebordet mitt, men
  så er vi bare to her hos meg da :) Men syns de
  som Ukeplan.no er bare så stilige!!!

  Kjekt å få ryddet opp i ting også, jeg har også
  en slik plan, men den går litt ut over sommeren
  og høsten ;) ting tar litt tid her hos meg, men
  liker veldig godt at det er ryddig :) Ønsker deg
  en flott kveld videre og uke :) Klem fra Mette

  SvarSlett
 4. JA det blir fort rotete og kaotisk i et hus - ihvertfall hos oss. Tar egentli bare noen timer :-)
  Deilig med slike toropprydninger av og til.
  Hustegningen er kjempe fin! Artig å ha på veggen.
  Klem

  SvarSlett
 5. Ja, ja, ja..rydding er eg for. Slit berre med å få tid..og plass :)
  Nydelege bilder!!

  Klem!

  SvarSlett
 6. Hei skjønne deg! Tusen takk for gratulasjon på min bursdag! Satt kjempepris på det altså! Stor klem fra Cecilie! PS; må sjekke ut den siden ukeplan - sånn trenger definitivt vi også!

  SvarSlett