fredag 24. juni 2011

Vaskevannsfat fra Cathrineholm

Her på Sommertorpet mitt venter jeg fortsatt på føhnvind i håret, og da mener jeg føhnvind fra naturens side.


Lørdag i morgen - eller laugardag - og dersom vi vil leve hyttefølelsen helt ut, så er det fritt fram for å fylle vann i fatet fra hageslangen og gnikke og gnu seg ren med Neutrogena. 


Vaskevannsfat, mugge, såpeskål og stativ kommer fra mitt private familieloppemarked - som da selvfølgelig ikke er noe loppemarked, men bruksgjenstander som familien har i sitt eie.

Stativet ser ut til å være malt for hånd, og i en farge som er litt forskjellig fra grønntonen på servantsettet. Jeg tror nesten at vaskevannsfatet er en levning fra da landhandelen solgte isenkram i tillegg til dagligvarer. Under har det fortsatt sin papiretikett fra Cathrineholm. Så det har kommet mer godt ut fra den fabrikken enn kjeler og panner med lotusblomster.

Hadde fatet vært i bruk tidligere, ville nok vann ha tært på etiketten såpass at den var mer slitt eller helt borte. 


Jeg tenkte egentlig mest å bruke vaskevannsfatet til å servere salat, eller pasta, eller til dekorasjon på et vis. Men, det er jo litt moro med vasking på gamlemåten, sånn for å leke at man er på hytteferie. Selv om jeg neppe tror det blir gjort. Vi har jo tross alt hjemmeferie fordi vi har pusset opp et bad innomhus :)


Jeg har ikke fått pallefeber - bonden som leverer ved har ikke vært her og hentet sine velbrukte paller. Lurer av og til på om de innsatte som spikrer paller vet at de lager eksklusive møbeldeler. Tenk å komme hjem fra opphold på Ilseng (der spikret de paller før) for så å sette kaffen i halsen fordi kona har drevet med litt DIY i mellomtiden.


God helg til alle damer som skal glitre og glinse på Glansdag i Oslo i morgen! Og, god helg til alle andre bloggedamer (evt menn) som skal glitre med sitt nærvær i heimen, og kanskje til og med stille med lipgloss og neglelakk til terrassevinen. Eller kanskje dere gjør det hver helg?

Uansett - god fredagskveld!

Klem fra Moccamamma :)

7 kommentarer:

 1. Stiilig med koselig Cathrineholm vaskevannsfat!!
  Riktig så sjarmerende var det!

  Ha en fortsatt finfin dag:)

  SvarSlett
 2. Det er akkurat sånn jeg liker det. Helt og komplett og fullt bruktbart! Håper dere får bruk for det en dag. For dette var vakkert i mine øyne.

  Kommer nok ikke hjem med noen "pokal" fra denne glansdagen, men moro er det lell. Det er så mange flinke der ute.

  Ha en super helg og kos deg!
  Hilsen Liv

  SvarSlett
 3. Jeg burde begynne å jakte på et vaskesett i emalje.Det jeg har hatt i porselen i alle år blåste nemlig ut av stativet og knuste tidligere i vår. Jeg elsker, elsker søte utedoer og vaskestell. Hilsen Nina-nostalgi - som bruker utedoen i låven omtrent daglig - og flere ganger daglig - sommerstid.

  SvarSlett
 4. Gud vilket fint vaskevannsfat! Råstiligt!
  Angående fotoväskan, Det kan vara bra med en bag som inte är för stor. Kanske en lite mindre svart bag för de där utekvällarna på restaurang….
  Men till vardags vill jag ha en större bag, för jag har alltid med mig en massa strunt saker. =o)
  Ha en fortsatt bra helg!

  SvarSlett
 5. Så flott vaskevannstativ! Veldig dekorativt og gøy at det er så perfekt i stand.
  Klem

  SvarSlett
 6. Så fint! Jeg måtte ut og sjekke mitt stativ, og se om jeg også hadde en sånn kjekk knagg til å henge håndkleet på. Det hadde jeg IKKE.
  Mitt stativ er blomsterstativ nå på sommeren. (Og jeg fant det på søpleplassen for noen år siden. I metallcontaineren. Gærne folk!!!)

  SvarSlett