onsdag 8. juni 2011

Du ska inte tro det blir sommar,.....

.....ifall inte nån sätter fart
på sommarn och gör lite somrigt,
då kommer blommorna snart.
Jag gör så att blommorna blommar,
jag gör hela kohagen grön,
och nu så har sommaren kommit,
för jag har just tagit bort snön.


Jeg nådde dagens mål - og nå er det blomster på verandaen og ved morgensolbenken vår. Har man omdøpt helårsboligen til Sommartorpet (i nostalgi over SVT og Ernst), må man jo sette fart på sommeren. Så i dag har det blitt kjøpt planter, jord har blitt fylt på i krukker og kasser, og jeg har til og med luket litt i jordbær- og blåbærkassene.

Siden huset er rødt, så har jeg vært litt usikker på fargevalg på blomstene, og har tidligere år kjørt på med hvite margeritter. Men, så ble jeg så glad når jeg så på den superfine fargerike uteplassen til Nina med bloggen Dill og dall og sånt, og fant ut at orange og rosa går kjempefint til rødt.

Så da ble det orange georginer, som ikke synes så godt på bildet. Tagetes, og rosa margeritter med litt forskjellige nyanser på en og samme plante. Hardfør påsto den også å være, så det blir spennende å se.


 Jeg kjente jeg ble glad av de sterke fargene - og så jeg som vanligvis holder meg til beige og brunt. Beige og brunt i planteverdenen minner vel mest om mangelfull vanning :) Det regnet ikke i dag, men plantene måtte få seg en dusj etter omplanting. Nå gjelder det å huske å vanne, hvis regnet skulle glimre med sitt fravær mer enn en dag eller to.

Dette har vært en fin dag. Mens jeg plantet hørte jeg på småjentene som lekte sjørøverskip i hengekøya. De la mange planer for å lure fienden. De fraktet nemlig det ekte gullet som de andre landene i Europa ville ta!Verandagulvet burde hatt seg en omgang med sliping, for nå flasser det veldig. Og så skal det bli lys grått, slik som balkongen i andre og trammen på lekehytta. Kanskje i år, eller til neste år -pirimitt mitt parian........

Har ikke sjekket yr.no, det gjør jeg nesten aldri, men kveldshimmelen bærer bud om nok en fin dag i morgen. Og jeg har et mål for den også. Jeg skal sy! Hørt den før?

Tusen takk for alle gode ord og koselige kommentarer!

Klem fra Moccamamma :)

7 kommentarer:

 1. Veldig fint, og akkurat sånne planter jeg IKKE kan ha. Snilene liker dem kjempegodt, de ekle krypa!!
  Kos deg videre med sommer og sol!

  SvarSlett
 2. Du har verkligen fått till det med blomster så här på försommaren!
  Ljuvligt. =o)

  SvarSlett
 3. Nå blir det trivelig på Sommartorpet ser jeg:)
  Blomster pynter alltid opp.
  Plantet blomster selv i går og det pynter veldig opp.
  Kos deg videre i uka(snart helg) og håper du har fint vær.
  Toneklem

  SvarSlett
 4. Hei du - så herlig idé å døpe om heimen når sommer'n kommer:) Og sommartorpet klere veldig godt disse nye glade fargene på blomster. Vi har gult hus, og jeg har også stort sett holdt meg til hvite blomster - men ser jo at det absolutt blir gladere med litt mer farger:)

  Her er det ikke mye tegn til sommer - det er varmt, men det er stort sett det eneste - vanning er det minste problemet!

  Fortsatt god kveld på torpet - klem herfra:)

  SvarSlett
 5. Så koselig du har ordnet! Flotte sommerfarger på blomstene.
  Klem

  SvarSlett
 6. Fin blogg du har :)
  Angående koppen til tv-asjetten du hadde et innlegg om lengre ned,ble jeg så nysgjerrig på settet (vil ha jeg og!)at jeg sporet opp et bilde, se her:
  http://kapteinbiff.blogspot.com/2011/03/ny-figgjokopp.html

  God helg!

  SvarSlett
 7. hei:)
  så mange flotte blomstrer du har fått deg! sterke farger er flott på blomster syns jeg!
  håper du har en fin helg!
  klem :)

  SvarSlett