tirsdag 14. desember 2010

Nissedans rundt kardemommen...


Nissene danser faktisk rundt kardemommeboksen fra Hindu, og det ser ut som de har skikkelig fest på tomtegløgg og nissegrøt, så høyt de spreller og sparker.......


Akkurat som oss mennesker er det litt ulik hvor begeistret de er for å danse rundt kardemommeboksen, eller for oss mennesker - juletreet - se bare på den litt pripne frøkna nede til høyre :)
Denne karen ser jo riktig så fornøyd ut i disse førjulstider!


Boksen har jeg kjøpt på et låveutsalg en gang, for en grønn pengelapp. Den var veldig full av gammelt fett på toppen, så litt av lakken gikk av i kampens hete for å få den ren. Men, sjarmerende er den likevel.Vi holder på å rydde til jul, og det er litt morsomt å komme over julepynten på helt uventede steder. I en eske som har blitt flyttet fra kjøkken til bokrom, dukket både kakeboksen og disse keramikkhjertene opp. På sånne funndager er det litt OK år være litt usystematisert i heimen........


Under lokket på boksen finner vi en oppskrift på Hindu Krydder-kake. I dag ville vel ingen funnet på å kalle kryddermerkene sine for Hindu og Black Boy?

Her i huset er vi mest glad i det jeg kaller matkaker - og de sju slagene med småkaker blir sjelden mer enn julemenn og kanskje et par slag til.....men bare kanskje. Mor - jeg ringer for oppskrift på Tyske skiver. Har rota den bort.......

 
Denne krydderkaka skal jeg prøve før jul, men det blir nok uten sukat. Det liker vi ikke, og det er jo dårlig gjort å lage utfordring til kakespiserene med å diskret plukke sukaten ut av kaka....... Joda - det juler seg sakte men sikkert til i heimen. I går ble det kjøpt noen julegaver også :)  Og så bakte vi lussekatter med safran, og ba svigers på kaffe.
Storesøster var hjemme fra skolen i går med hodepine og lett feber, så litt Lucia-kos måtte vi ha i heimen i stedet for. Jeg ikledde meg ikke hvitt laken og Luciakrone for å bøte på manglende Lucia-brudopptreden som barn ;)
Var det ikke en sjarmerende boks, kanskje?

God tirsdag til dere som stikker innom. Takk for koselige kommentarer, og velkommen til nye følgere. Det er koselig å se at det sakte med sikkert blir flere av dere.

Hilsen fra Moccamamma


4 kommentarer:

 1. Jo, den var virkelig sjarmerende. Moro å se noe en aldri har sett før. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Ble jo rent i godt humør av å se på den boksen....glade, spretne nisser:))

  SvarSlett
 3. Hei Skjønne deg! Er bare innom for å si tusen takk for en veldig fin kommentar på bloggen min. Det betydde enormt mye for meg! Ønsker deg en riktig god jul og et fredlig godt nyttår! Vi blogges! ; )
  Stor juleklem fra Cecilie

  SvarSlett
 4. For en herlig og sjarmerende boks :-)
  Tror jammen ikke jeg har vært innom bloggen din tidligere, men jeg kommer HELT sikkert tilbake:-)
  Ha en fin adventskveld !
  Hilsen Rita

  SvarSlett