tirsdag 8. februar 2011

Det finns ingen dårlige idéer når du hjernejogger......

 Så var det jammen tirsdag igjen! Og tre uker til tredveåra er omme :)
Og jeg hjernejogger - hjernejogging her, hjernejogging der......under sterk influens av Fantasiens flyttefolk på Playhouse Disney :)


Jeg jobber med innleveringsoppgave i dialektanalyse. Ganske interessant med så mange ulike dialekter i landet, og greit å endelig lære mer om bakgrunnen for utviklingen, og hva målmerkene heter. Slik lærte vi ikke på regnskapslinja på handel og kontor. Der gikk det mer i t-konti, debet og kredit.


Gråblyanten er kommet fram - og svarene noteres på blokken, før de nå skal skrives inn på datamaskinen. Håper jeg får til å bruke slike IPA-tegn når jeg skal skrive disse dialektordene. Tror jeg fant ut av det i går.
Storesøster er på skolen og lillebror er sendt på avlastningsopphold hos svigermor. Så nå rår jeg grunnen alene!

Vann må man ha for at hjernen skal fungere. Man forbrenner jo energi når man hjernejogger. Et krus fra Rice - kjøpt i Kristiansand en gang i fjor vår.


Status på vektreduksjonsprosjekt er minus 5,3 kilo på fem uker, og livvidden har krympet med ni centimeter. Ikke verst det! Det går fortere enn kurven jeg har satt meg som mål. Selv med en sprekk i forrige uke som blant annet innebar hånda grafsende ned i en åpnet chipspose i skapet torsdagskveld. Det gjelder å ikke gi opp, selv om disse små sprekkene kommer. Det er det vi gjør på det jevne som hjelper.

Jeg gir bloggeknekkebrødene æren. De er kjempegode, de metter godt, og de får nok kanskje fart på forbrenninga. Ikke vet jeg - venter nå bare på en ny rapport om at det er skadelige tungmetaller eller plantegifter i disse frøene jeg spiser i store mengder. Vel, siste innkjøp var økologiske, så da er de kanskje fri for plantegifter.......
 

Når oppgaven er levert, håper jeg å få tid til litt interiørprosjekter igjen.

    God tirsdag - uansett hvor på dialektkartet du bor !  

Klem fra Moccamamma

4 kommentarer:

 1. L-er er tjukke. E-er uttales som E. Så da sier jeg på dialekt:

  "Så flink du er! Drekker vann å går ne i vekt. Åsså ere gått å se att du tar pævser i leseøkta. Fint krus haru au!"

  SvarSlett
 2. Lykke til med skoleoppgaven! Må si du er flink til å holde fokuset i vekt prosjektet ditt Du er kjempe flink!!
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 3. Hei - spennende med dialektanalyseoppgaven - jeg er fra Oslo - så jeg føler at jeg ikke har noen dialekt, men det er vel kanskje ikke riktig vurdert.

  Har akkurat tatt ut tre brett knekkebrød fra stekeovnen, og nå står de og avkjøler seg - er så godt med disse selvbakte knekkebrødene til kvelds med vellagret Jarlsbergost på og med en kopp god te til:)

  Nydelige farger på Rice-koppen din:)

  Ha en fin tirsdagskveld - klem fra Bente.

  SvarSlett
 4. Good luck med skolejobbinga di!
  Å GRATTIS med reduksjon på målevidden!

  Klem Anna

  SvarSlett