fredag 4. februar 2011

Fredag ute og inne

Det er visst meldt storm på Vestlandet i dag. Jeg synes jeg har hørt om denne stormen i ei uke nå. Jeg og lillebror dristet oss ut i vinden på formiddagen i dag, men det ble en kort stopp ute.


Herr Vinter har sluppet litt snø på oss igjen, etter en periode med mye regn og snøsmelting.
Ei bøtte kom aldri i hus i høst, og står med frossent vann og venter på våren.
Venter på våren gjør kanskje fuglen som har trippet mellom bærkassene våre også. Han fant nok ikke mye fristende bær på denne tiden av året.


Huska svinger seg i vinden, og bærer bud og sommer med lek og latter.....

 

Her skal det bli jordbær og blåbær igjen en gang utpå sommeren. Ikke mye som minner om det nå, annet enn innrammingen på jordbærkassene og hageblåbærene.

Dagens drama rakk jeg ikke å fotografere. Men det var rovmord i hagen! Fra sofakroken så og hørte jeg uvanlig mange kråker i lufta. Litt som "Fuglene" av Hitchcock. Det var svart av fugler, og lyden var litt skremmende. Først tenkte jeg at nå kommer stormen, og så kommer de og varsler. Men, de slo seg ned i trærne, og fortsatte klagingen og skvatringen sin.

Da reiste jeg meg opp, og fikk se en haukelignede fugl sitte og spise på ei kråke, midt i hagen. Jeg hentet kameraet, men da jeg åpnet verandadøra, gikk nok et annet varsel! Menneske, menneske! Og fuglen lettet med byttet sitt og flyttet seg 15 meter lenger ned i hagen. Da turte de overtallige kråkene å jage den, og rovfuglen flyktet med kråker, og noen få måker flaksende etter. Jeg tror det kan ha vært en hønsehauk, eller fjellvåk. Havørn var det ikke.


Jeg skal skrive godkjenningsoppgave i norsk i helga. Har prøvd å rydde litt i dag, så den samvittigheten er bedre før jeg dukker ned i dialektanalyser. Men ryddesjau under sofabordet, det har jeg ikke hatt ;)Ser ut som jeg har en turkis og blå periode nå. Grønt og blått, det er liksom friskt og vårlig det!
Og nå, folkens, kommer herr Vind for alvor. Det suser rundt hushjørnene nå!

Ha en fin fredagskveld, med eller uten storm!

Hilsen fra Moccamamma

7 kommentarer:

 1. Hei - fine bilder fra både ute og inne:) Fin tid å se hagen våkne til liv - ikke riktig ennå, men sånn etterhvert:) Da er det jo greit å la det våres inne mens man venter:)
  Spennende med norsk og dialekter - dette er fag som jeg alltid har likt - lykke til med fordypningen.

  Vi som bor på østlandet, vet jo ikke hva ordentlig vind er - så jeg syns det høres spennende ut med storm i kastene - koselig å være innendørs med skikkelig vær ute!

  God helg - klem fra Bente.

  SvarSlett
 2. Naturen er bra...rå, fantastisk til tider.

  Mye vind her i området. Stengte veier pga ras eller fare for ras...ikke planer om å reise avgårde takk og pris!
  Lykke til med fordypningen.
  Klem Anna

  SvarSlett
 3. TIPS: Om du lurer på hvilken art det var - post en beskrivelse av fuglen og hendelsen på fugleforum.no :)

  SvarSlett
 4. Underb färg på dina ljus! Teal kallar jag det, eller är det turkos? Fina i alla fall. =o)
  Vackra bilder på din blogg!
  ha en fortsatt trevlig söndag.

  P.S. Jag har lagt till din blogg som länk på min blogg.

  SvarSlett
 5. Hei! I`m alive :)Men klarer ikkje å sitje enno, så veldig travelt å skrive... Men måtte berre innom og takke for gode ord, og så seie at eg også har tenkt på signingskjolen til Sonja :) Husker at eg synes at den var så fin og enkel. Men eg har ikkje hatt alt å seie i denne samanheng, lillemora sjølv fekk bestemme det meste. Sydama måtte inn og korrigere litt på det teknisk mogelege. Der er lang spiss hette bake. Gleder meg til vi kan ut på tur og ta fleire bilder!

  Likar sjølvsagt fargane du viser ;)

  Ha ein fin søndag!
  God klem E :)

  SvarSlett
 6. Hei og god søndag til deg :)
  Ser ut til at vi har hatt samme vær i det siste :) Etter uværet i natt som var, hadde det kommet litt snø - og nå er det litt lyserer ute igjen. Ikke mye som skal til ;) ...men det smelter for. Skal bli deilig å kjenne vårsola som snart begynner å varme - deilig! Fine bilder du har lagt ut også... Ønsker deg en super søndag, stor klem fra Mette

  SvarSlett
 7. Takk for formiddagsbesøket inne hos meg ! :-)
  Du har så rett, så rett. Denne bloggingen er bra for oss.
  Pga helseproblemer er jeg ikke lenger i jobb, og det blir aldri hyggelige lunsjpauser med gutta på meg. Praten, latteren og diskusjonene rundt bordet var morsomme, lærerike, provoserende og ..ja...bra for et vanlig menneske.
  Men nå har jeg dere bloggere. IKKE noe dårlig erstatning, spør du meg! (Litt færre grove vitser riktignok, men det går greit.)
  Ha en fin dag.
  Hilsen meg, som nå skal på tur for å besøke venner på stedet jeg bodde før; Foreldrene til venninnen min, de jeg var barnevakt hos, en god venninne. Dette blir en lang og fin dag!

  SvarSlett