tirsdag 15. februar 2011

Neste prosjekt - gjestetoalett/bad

 Neste prosjekt her i huset er renovering av badet i første etasje. Snekkeren har vært på befaring, og rørlegger og elektriker er nå bestilt for å koble fra rør og elektriske ledninger slik at jeg kan finne fram kubein, slegge og hammer.


Hele rommet skal strippes for plater og belegg, og en skillevegg skal rives.
Jeg er redd at de som gjorde om bad og deler av gangen til et bad nummer to, ikke var fagfolk innenfor dette området. Heller det vi hjemme kaller busserullsnekker - såkalt ufaglært arbeidskraft med stor tro på egne evner.....


Jeg er heller spent på hva slags skjulte skatter vi kan finne - men er forberedt på at gulvet må tas helt fra grunnen. Men det er jo greit, siden vi skal legge varmekabler og flis på gulvet. Vi ser at det er gamle fuktskader i tilslutning til badet, men trøsten er at i 1962 brukte de ikke så mye plastsperre, så vann på avveie vil ha hatt relativt lett vei ned i kjelleren gjennom glassulla :)


Veggen til høyre skal rives, så rommet blir litt større.


Og en høyst hjemmesnekret dusjnisje - for tiden omgjort til skap for vaskesaker og støvsuger - skal rives og erstattes av dusjkabinett.


Glassfibertapet med fiskebeinsmønster skal byttes ut med malt panel. Vi satser på dusjkabinett og avtrekksvifte på dette rommet. Det hadde sikkert vært lurt med dusjvegger som kan slås inn mot veggen på dette lille rommet, men vi velger altså kabinett.


Man kunne sikkert gjort de lekreste ting, hvis bare Lottomannen på Hamar hadde ringt. Men, det er noe med å se rommet i sammenheng med resten av huset også - og stikke fingeren i jorda og innse at noe luksusbad i første etasje, det passer rett og slett ikke inn i det store bildet. Og, lånet skal betales også - så vi begrenser oss og bruker opp igjen romløsning og vannopplegg, så langt det går.


Blir jo nødt til å lage bøttekott i gangen nå da, når dusjnisja mi ryker. Ikke veldig lei meg for det. Har et par mulige idéer for gangen, men må bare finne reglene for møblering foran brannmur/pipevegg. Ønsker meg en rekke med hvite garderobeskap i metall - til klær, sko, og vaskemidler, koster og støvsuger......bøttekott i en "locker".


Vi skal nok koste på oss en ny vask, og det blir sikkert bra at vannlåsen blir ordnet, så vannet slipper å renne oppoverbakke for å komme ned i avgrunnen.....

Jeg har målt vinduet i dag, og skal bestille nytt, og så må vi ha ny dør. Får kikke litt rundt. Vi har gamle limbatredører i hele huset, så drømmen om dører med speil (ikke sånne til å speile seg i, da) er nok ikke innen rekkevidde. Så vi får finne en løsning som passer inn.


Jau da, golvbelegg, plate til å dusje på, og så har jammen busserullsnekkeren slått til å lagt fliser oppå platen igjen, sånn for å liksom shine det hele.....:) Her skal jeg ta ut oppsamlet sinne og gå på med slegga!


Så, til påske bør vi vel kunne regne med å kunne vise bilder fra et nytt og bedre bad.

Jeg trenger visst bare å finne igjen arbeidsgnisten, entusiasmen og gløden, for jeg kjenner at det sitter langt inne å glede seg over dette prosjektet. Det er nok fordi det er noe vi må, framfor noe jeg har lyst til å bruke tid, krefter og penger på.

Og hvis vi skal ha trepanel, og ikke panelplater for våtrom, så er det bare å kjøpe inn og gå på med maling før det skal slås på veggen.

Hilsen fra Moccamamma :)


                           God tirsdag!                          

7 kommentarer:

 1. Så spennende prosjekt, selv om det er av nødvendighet fremfor lyst :).

  Jeg gleder meg veldig til å se hvordan dette blir.

  Om den lottomannen hadde ringt,, ja det hadde sannelig vært noe :).

  Ha en deilig dag. Klem :)

  SvarSlett
 2. Alltid spennende med nye prosjekter!
  Gleder meg til å se bilder av hvordan det blir.
  Klem fra IGi

  SvarSlett
 3. Hei - selv om rommet ikke er så stort, så blir det jammen et ordentlig prosjekt ut av det likevel - mange viktige ting å huske på i et våtrom. Gleder meg til å se hvordan resultatet blir - og det må bli luksusdeilig med nytt bad:)

  Ha en fin tirsdagskveld - klem fra Bente.

  SvarSlett
 4. Det kommer å bli kjempebra det der!!
  Så artig å rafse i vei med slegge...(ta det en dag når dampen MÅ ut!)
  Ønsker vi hadde fått en hyggelig samtale, vi og!
  Masse jeg kunne tenkt meg å få gjort her hjemme.
  Lykke til med badet!

  KLem Anna

  SvarSlett
 5. Forts.
  Jeg bruker mandel/vaniljekremfyll!
  Å visst går det i ärtsoppa (og punch...om det finnes noe igjen da) på torsdagar...med sennep i suppen ;o))

  Klem Anna

  SvarSlett
 6. Heisann Moccamamma.
  Koselig blogg du har.
  Kikket meg bakover og enda litt bakover og enda litt til.. så mye hyggelig og friskt.Farger!!
  det blå trauet ditt falt jeg fullstendig paddeflat for. :)
  Oppussing av bad ja. Ja sukk vi har et som ser verre ut faktisk. Men det står på lista som er lengre enn et langt vondt år når man har hus fra 50 tallet.
  Likte kaffebildene dine. Så alldeles herlig ut. kanskje man skulle ønske seg en slit kaffemaskin tro? :)
  Hilsen Line-Cathrin

  SvarSlett
 7. Hei på deg.. Titter innom jeg :)
  Fin blogg du har.
  Det er alltid gøy med nye prosjekter, bad kan være litt krevende, men herlighet så delig det er når alt endelig er på plass. Ingen ting er bedre med et nytt og fresht bad!
  Vi skal pusse opp badet, og toalettet til sommeren. Skal bli godt å bli ferdig med det snart :)

  Ha en fin dag!

  Ida

  SvarSlett