tirsdag 1. februar 2011

Primula - en blomst og en smøreost
Jeg tenkte jeg ville avslutte denne første dagen i februar med å ønske dere nye følgere velkommen! Det er så artig å se at noen liker å komme innom på besøk hos meg.

Tusen takk til alle som tar seg tid til å skrive en kommentar også. Det gjør meg barnslig glad - innerst inne trenger vi alle litt ros og heiarop iblandt, og det er jo denne bloggingen super både for å gi og ta imot :)

Og så er det også helt lov å bare kikke innom helt uten forpliktelser :)


Er det noen som husker smøreosten Primula? Den mørkeblå esken i halvmåneform, og med ei hvitkledd dame på?

Hva skjedde med Primula? Hva er det Kavli kaller den nå? Eller har den gått ut av sortimentet til fordel for smøreost med skinke, pepperoni, reker, mager og enda magrere smøreost?

Den var visstnok verdens første holdbare smøreost, oppfunnet i 1924. Jeg prøvde å finne et bilde av den mørkeblå esken i dag. Uten særlig hell.

Den hadde sikkert ikke smakt som barndommens Primula uansett. Det er jo ingenting som smaker som i gamledager. Tenk å bli sånn i en alder av snart førti! Hva skjedde med Smil - hva skjedde med Toffin? Smaker ikke som på unge, friske smaksløker, og det kommer nok ikke bare av at smaksløkene har blitt eldre, tror jeg.......
I går og i dag har jeg prioritert lesing - det går i dialekter og språkendringer. Jeg synes det er interessante greier, men også litt vanskelig med lydskrift og slikt. Så, noe syprosjekt er det ikke mulig å framvise enda. Men, jeg har lest meg til hvordan jeg skal spole tråden, og montere broderimodul, så det har da gått framover :)
Når man ikke får Primula på skiva eller knekkebrødet, så får man sette primula i dørslag og potteskjuler. Dørslaget fra IKEA lukter særdeles merkelig når jeg slår vann av pastaen, så det er tatt ut av matlagingen. Det tjener som fruktfat, og nå potteskjuler.

Nå er snart 1. februar 2011 gått over i historien. Regnet pisker mot ruta og herr Vind suser rundt ute i hagen og sniker seg rundt hushjørnene. Det er som om november, som ikke var så trist og grå, men kald og hvit, kommer i februar i år :)

Ha en fin onsdag, når den står opp om noen timer!

Moccamamma

4 kommentarer:

 1. Hei!
  For noen vakkre Primula du har i hus...fargeklikk de lux ;o)=

  Primula i barndommen ja, i sverige hadde vi noe som hette "raketost"!
  En blanning mellom hard og myg som man dyttet opp gjennom et rør o skar av med en tråd som var festet i toppen på røret. Minns den som MEGET god!

  Barndommen var herlig ;o)
  Klem Anna

  SvarSlett
 2. Hei - så fine farger på primulaene - dette er vårfornemmelse for meg. Smart å bruke et ikke-brukandes dørslag som potteskjuler, da:)
  Tja - hvor ble den spiselige primulaen av - ikke vet jeg - men jeg vet at jeg fremdeles savner Burger Ice som fantes i min barndom - to stor Maryland Cookieskjeks med vaniljeis og sjokoladebiter i midten - mmmmm - men den ble også borte. Var vel bare meg som kjøpte den, kanskje;)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Jeg liker bloggen din kjempegodt :-) Du har så utrolig fine bilder og skriver så fint om dagligdagse ting. Det blir nesten litt poetisk, gleder meg til neste innlegg :-)

  SvarSlett
 4. Til deg som har så fine tanker om mangt og mye! Primula fra Kavli heter vel nå bare Naturell. Angående smaksløker-tror ikke dine er særlig forringet-som den 47modellen jeg er, kan jeg skrive under på at det meste av det vi putter i oss er forandret. Aller mest savner jeg den "ingen over, ingen ved siden",(eller var det motsatt) før Kraft kom inn i bildet. Da en rute av den ble lagt på tunga, smeltet den til en myk masse som smakte herlig fløteaktig sjokolade. Nå kjennes den som en fettklump tilsatt litt kakao. Kan det være råvarene? En bekjent (innen konsernet) påstår at samme gamle oppskrift blir benyttet, det nekter jeg å tro. Det går mot vår, og tanken på andre løker enn de som har med smak å gjøre kommer sigende. Puttet jeg noen i jorda i høst? Nei, men neste høst skal jeg----! Leser med fornøyelse dine ryddige og velskrevne sider! Lykke til videre i bloggeland! Klem fra "bare en leser"!

  SvarSlett