torsdag 10. februar 2011

Fire x fire = seksten punkter om meg

Anna med bloggen Hjem Kära Hjem sendte en utfordring til meg i går. Jeg stiller opp på den delen av utfordringen som går på å skrive om meg - mens sende-videre-biten hopper jeg elegant over denne gang.  Förlåt! Tror det er litt kjedebrevaversjon fra barndommen som slår inn - men, bevares, kjekt med utfordringer altså!Fire tv-program jeg ser på:
Her er det jo et par, tre  i kategorien for å leve seg inn i fiktive skjebner - og mens jeg lå søvnløs fra halv tre til sju i natt, tenkte jeg at det kanskje er bedre om jeg engasjerer meg i virkelige skjebner rundt meg....
 • Greys Anatomy - en boost for hypokonderen, og en innføring i bisarre og antagelig uhyre sjeldne lidelser
 • Brothers & Sisters - en dysfunksjonell familie, som har sitt eget mønster for konflikthåndtering
 • Nytt på nytt - herlig avslapning på fredagskvelden som av og til gir latterkick
 • Nyhetene - eller Nyhende kl 21, anten på NRK1 eller TV2 - stort sett det same som skjer i verda :)


Fire ting jeg har gjort i dag:
Nå er jo dagen foreløpig realativt ung, så det har ikke blitt gjort de helt store tingene....
 • Startet med utfylling av elektronisk barnehagesøknad for lillebror
 • Skrevet ut strømregning til leieboeren, etter utfylling av mitt eget kalkuleringsskjema i Excell
 • Smurt brun skokrem på vinterstøvlettene mine
 • Skrevet ut nettleksjon i norsk, og gjort klar for bestilling av mer pensumlitteratur for vårens studier

Fire ting på min ønskeliste
Det er jo nærliggende å ønske seg noe med morsdag, valentinsdag og 40-årsdag for døra :) Jeg har ønskelister for materielle ting, og for opplevelser, og drømmer, og den kommer kanskje senere i uka....men et lite utvalg:
 • En boks Kusmi te - sånn for å finne ut om det smaker like godt som boksen ser ut
 • Boken Hennie interiør - eller en annen interiørbok med fine bilder
 • Filofax i A5 størrelse i lyst skinn - sånn som Nora i B & S har. Jeg er håpløst gammeldags og liker å skrive på papir framfor å putte det inn i mobiltelefonen, og de små blir så puslete å skrive i.
 • Ny håndveske i størrelsen plass til rikholdig arkiv- når seksåringen påpeker at du har gamle, stygge vesker, er det grunn til å tenke på om det kanskje stemmer.......


Fire ting jeg liker dårlig
Her kan man jo svare krig og elendighet, urettferdighet, barn som lider......men hvem liker vel ikke det dårlig?

 • Jeg er ikke glad i å kjøre bil på vinterføre, men jeg gjøre det på korte strekninger, og det har gått bra i over 20 år, så på tide å endre innstilling?
 • At jeg bor 40 mil fra mitt hjemsted, og at man må kjøre over fjell og fjord for å komme dit - og at vi derfor ses alt for sjelden (særlig vinterstid - se kulepunkt over)
 • Tørrfisk - er og blir hundemat for meg, og lukten når mann og barn spiser dette som snack minner veldig mye om rå bikkje som tygger tørrfisk.....usj!
 • At det ikke er mulig å få se svenske tv-kanaler på parabol - jeg savner Ernst og Sommartorpet, som sikkert ikke går lenger......eller er det endret nå, så man får abonnerer på svenske kanaler på CanalDigital parabol?

                       Ha en fin torsdag!                         


Og til dere svenske lesere, eller andre som vet - hvem var det som sang den der sangen med refreng som gikk noe slik som: "Du måste tro mig, ingenting har händt..." om en mann som kom hjem sent en natt, tror jeg. Jeg trodde det var Jan Johansson/sen, men finner den ikke til tross for googling.....skulle gjerne hørt den igjen. Og "Vi sjunger i natt" med Åsa Bergh - den finner jeg heller ikke.....

Moccamamma
(medlem av ligaen for vidtspennende og merkelig musikksmak)

6 kommentarer:

 1. Hei, kan ikke noe om de svenske sangene. Håper noen svensker kan hjelpe deg.
  Og får du ikke se Ernst, stakkar?! Han hadde juleprogram før jul. Så koselig!! Han ER nå kjekk, da selv om han begynner å dra på åra.

  Du liker ikke vinterføre? Det er HELT naturlig; det er farlig! Det er ikke bare noe du innbilder deg. Men etter 3 år uten 4-hjulstrekk så ser jeg nå den enorme forskjellen. Har du mulighet, så skaff deg bil med 4-hjulstrekk. Nå har vi fått Subaru Forester igjen, og livet er blitt ekstremt mye lettere å leve. Nå kommer vi oss ut igjen!! Det skulle vært forbudt å selge noe annet i Norge.

  SvarSlett
 2. Kjekt å lese litt om deg :))
  Klem

  SvarSlett
 3. Syns du gjorde det helt smashing selv om det ble litt kjedebrevaversjon fra barndommen over det hele, hihiih!!

  Du kan jo prøve å gå inn på www.tv4anytime.se å se om du kan se Ernst eller Bygglov eller noe annet artig!!
  Går å abonere på akkurat som sumo bla.

  Ha en fin kveld videre, Klem Anna

  SvarSlett
 4. Hei og tusen takk for dine gratulasjoner i forbindelse med vår store dag. Det var koselig :).

  Artig å bli bedre kjent med deg, og jeg ser vi er forbausende lik på mange områder. Tv programmene, liker og ikke liker :).

  Stor klem :)

  SvarSlett
 5. Hei - gøy å bli litt mer kjent med deg:) Uff - vi får jo inn alle mulige kanaler, men jeg er visst litt nerd - og for opphengt i NRK - så jeg glemmer at det finnes alternativer:)

  Så du blåser i messing - det har jeg gjort i mange år i barndommen og ungdommen - kornett - men det er slutt nå. Mannen i huset har spilt tuba i mange år - nå står tubaen i et stativ på kjøkkenet!

  God helg til deg og dine - klem fra Bente:)

  SvarSlett
 6. Ser man det, det hjalp å spørre, for da fant jeg den selv. Heter jo "Ingenting har händt", og finnes på "Minnen" av Jan Johansen. Det gjelder visst å google på riktig plass, med riktig søketekst.....

  SvarSlett