mandag 24. januar 2011

Gammelt blåmalt trau

Mandag igjen - og ny uke. Vi ser jo nyttår som en ny mulighet, og sånn kan vi jo tenke at ei ny uke med nye muligheter ligger ubrukt foran oss!


Jeg har startet rydding på bibiloteket/arbeidsrommet, men kom ikke så langt før dette trauet måtte få ny plass i vinduskarmen. Syntes det fortjente bedre enn å stå bortgjemt fylt med gamle papirer og rot. Det gjelder å fjerne muligheten for å lagre rotet, og heller skape lagring som fremmer rydding!Trauet har muligens tjent som bakstetrau i starten, men på et tidspunkt har det blitt malt hvitt utenpå, og etter det i denne litt støvete gråblåfargen som jeg synes er veldig koselig. Også dette stammer fra besteforeldrehjemmet på farsiden.  


Tæret av tidens tann...Jeg satte litt planter oppi, det går bra det, selv om bunnen er litt buet. Jeg må kjøpe nye planter, har snart bare orkidéer, og de fleste venter på ny blomstring. Orkidé i Norgesglass er et prøveprosjekt, for jeg leste et sted at røttene skulle ha det lyst, og hva er bedre enn å stå i et glass da? Mulig jeg må fylle i litt bark, men jeg er usikker på om det er for fuktighetens skyld, eller om de stort sett lever på vanndamp.Jeg kom over pappesken med 4.000 bilder nå. Det hadde seg slik at den gamle datamaskina var på randen av sammenbrudd, etter at alle filene, så nær som bildefilene ikke var gjenfinnbare for oss vanlig dødelige. Da var det bare å brenne sikkerhetskopier og sende de til framkalling. Og der ble bildene liggende.
Jeg kjenner meg selv så godt at å lage billedalbum neppe skjer, det er snart 9 år siden jeg giftet meg, og jeg har fortsatt ikke bryllupsalbum. Tror jeg rett og slett kjøper album med plastlommer og setter inn de beste bildene. Da går det an å bla i dem, om ikke annet. Noen som har gode tips til pene og rimelige fotoalbum med plastlommer?

Så, tilbake til ryddemodus. Bokhylla skal reorganiseres!

God mandag!

Moccamamma

6 kommentarer:

 1. Mange som er i ryddemodus ser jeg rundt om i blogger.....og må nok innrømme at en blir litt påvirka:)) Fin dus farge på det trauet....lekkert i vinduskarmen:) Jeg har ikke noe tips når det gjelder alle de bildene dessverre. Her putter jeg massevis i photobucket og oppbevarer sikkerhetskopier......og jeg har i tillegg noen bokser med x-antall jeg aldri kommer til å gjøre noe med...dessverre. Men de holder seg fint i de boksene:))

  SvarSlett
 2. For et fint trau. Håper du deler erfaringer om orkide i norgesglass. Hørtes hvertfall fint ut:-)

  SvarSlett
 3. Hei - så utrolig flott bakstetrau - en skatt. Syns det var så lekkert med den litt "levde" overflaten. Flott at det fikk komme fram i dagslys:)
  Rydding, ja - vi voksne er ganske flinke, men så er det disse tenåringsjentene, da - det er visst så mye annet som er langt morsommere ....:)

  Ha en fin mandagskveld - god hilsen fra Bente.

  SvarSlett
 4. Den var jo så lekker!!
  Heldig du er ;o)=
  Rydde ja, skal jeg gjøre på torsdag...tror jeg!

  Klem Anna

  SvarSlett
 5. Hei, og tusen takk for koselige kommentarer inne hos meg ღ …har sittet å kost meg og tittet nedover bloggen din – mange koselige innlegg… Sjarmerende og flott trau du har, likte fargen. Orkideer skal jeg ikke utale meg om ;) her må jeg ha sterke planter som tåler det meste… ;) Rydding i bilder er ikke bare, bare :) det letteste er å sette dem i lommer, helt enkelt… Du sier noe der! – jeg har ingen bilder fra de siste 6-7 årene liggende – alt er på datan – tror jeg må ta meg i nakken og lage en album jeg også… Egentlig et koselig arbeid vinterstid ღ Ønsker deg en fortsatt fin uke, kos deg og nyt dagene :) Klem fra Mette

  SvarSlett
 6. Hei skjønne deg! Tusen takk for den fine kommentaren på bloggen min, jeg setter enormt pris på det og det betyr mer enn du tror og få tilbakemelding, spesielt når ting blir litt personlig.. Ha en fin helg, stor klem fra Cecilie : )

  SvarSlett