mandag 10. januar 2011

Hverdag og nye rutiner

Det er mandag, det nye året er offisielt i gang med nettstudier og jula er nesten helt ryddet ut. Finner litt spor hist og pist, men innen tjuende dag så er den nok pakket ned i esker og poser igjen.Amaryllisen slet litt med å holde vekten av blomsten oppe, så den ble snittblomst i en keramikkmugge. Den er resultat av et keramikkurs for noen år siden, og jeg har ikke jobbet med keramikk verken før eller etter. Men, det var veldig gøy!


På oppslagstavla på kjøkkenet henger det en blå fugl i bur. Kanskje har den fløyet gjennom vinduet og havnet i fangenskap? Storesøster har låst den behørig inne med hengelås.


Jeg satser friskt i den nye året, og tenker at om tro kan flytte fjell, så kan også jeg bli en flink husmor som får ting gjort med en viss systematikk. Jobbhverdagen fungerer jo flott med definerte arbeidsoppgaver, ansvarsområder, vaktlister etc, så hvorfor flyter det hjemme? Som et prøveprosjekt har jeg laget min egen lille husarbeidsliste, med rubrikker til å sette fine grønne haker når oppdraget er utført. Allerede nå ser husarbeidet helt overkommelig ut.


En kanin i bur henger også på tavla. Den har også fått vann og gulrot - akkurat som meg, men heldigvis har ingen låst meg inne i bur med hengelås.


Jeg synes husets 6-åring har en morsom strek - og samler tegningene i en mappe som er inndelt i 12 rom merket med månedenes navn. Der putter jeg de tegningene som jeg synes er verdt å ta vare på ned i rommet for den måneden de er tegnet. Da kan vi se utviklingen i tegningene ved årets slutt, og så får vi se om de blir fjernarkivert på et kott til barna blir voksne.

Ha en fin uke 2!

Moccamamma


3 kommentarer:

 1. Hei! Så flink kunstner du har i hus! Vi har også tegnende barn. Har fleire skuffer med daterte kunstverk :) Likte vasen din også. Du får ha lykke til med den lista di, eg skal også få orden på HEILE huset i løpet av våren. Det er eit mål altså... ;) Men lagar ikkje lister, for eg reknar med at dei hadde psyka meg ut. Her skjer ting når eg har ånden, og det varierer kraftig! :)

  Nyt veka,
  håper vi kan sleppe slaps og regn.
  På den positive sida, konstaterer
  eg at det er lysare ute!

  God klem frå Elin :)

  SvarSlett
 2. Hei :).
  Ble litt imponert da du sa alder på kunstneren. De var kjempefine. Hørtes ut som en god plan hva oppbevaring anngår. Her hos oss har jeg tegninger i skuffer og skap,, men har merket de med dato. Kanskje jeg skulle systematisere litt? Frigjøre litt plass..

  Flott vase. Spesielt med egendesign :)

  SvarSlett
 3. Vilken fin Kermamikkmugge du gjort!
  Det där borde du ta upp igen och sälja dina ting. =o)

  SvarSlett