mandag 17. januar 2011

På vann og brød....

Jeg har kastet meg på bølgen - knekkebrødbakebølgen.


Så populære har de blitt i heimen at jeg måtte til med andre ladning på ei uke i går kveld. Det går jo veldig fort å røre sammen alle frø og fiber, og så gjør jo resten seg selv i ovnen.
Jeg ble positivt overrasket over at mannen i huset også syntes de var knallgode, og ba om at jeg bakte mer.


Jeg byttet havrekli med kruskakli, og droppet sesamfrø, siden jeg ikke hadde det i skapet. Byttet 2 dl sesamfrø med 1 dl sammalt grov rug. Fiber...........Vann med sitron er god tørstedrikke!
Jeg gir meg selv et klapp på skulderen for minus 2,3 kg på to uker. Jeg har laget meg vektgraf og graf over midjemål, hofter etc i Excel. Hva skal man med dyre kurs, når man har kjøpt kunnskapen av leverandørene før? Ekstra motiverende blir det når mannen sier at han ser det virker - for jeg ser det også.

Jeg spiser nesten akkurat det samme som før, bare i mindre mengder til hvert måltid. Dropper smør under pålegget, og bruker evt en mager smøreost. Litt færre helt vanlige osteskiver sammen med agurk, tomat, paprika og kanskje litt urtesalt......da beholdes den gode smaken. Jeg er ikke så glad i skummetmelk og lett hvitost og brunost, så jeg bruker de vanlige i mindre mengder.


Kaffe - alltid godt!
 

Sånn kan jo livet på vann og brød sprites opp litt. Alt blir bedre når det ser koselig ut! Så, skal du ned i vekt - pynt maten, og bruk kopper du liker, pene servietter og lys på bordet. Så får du noen gode endorfiner av den estetiske opplevelsen, og legger ikke så godt merke til at du spiser mindre enn før.


Lillebror vil også ha hjemmebakte knekkebrød.


Baksten puttet jeg opp i en nydelig gammel kakeboks som jeg en gang har fått i gave av min gode venninne med bloggen Sykkelpikene. Sjekk den hvis du liker å sykle, og samtidig ta deg godt ut. Våren er like rundt neste sving :)

Ha ei trivelig uke!

Moccamamma

5 kommentarer:

 1. Har tenkt en stund på å lage hjemmelagde knekkebrød - og nå har jeg jo fått 10 % dreisen på brød. Og de supergrove muslirundstykkene jeg bloggen om her om dagen har jeg laget tre porsjoner av. Mmm. Og de metter leeeeeenge.

  De siste to - tre årene har det sneket seg på 8 kilo. 8!!! Liksom nesten uten at jeg har merket det. Egentlig har jeg innsett at jeg er 40 år straks - og at 36-størrelsen har veket for evig og alltid - for det koster for MYE å holde seg der etterhvert. Har trening laaaangt oppe i halsen - og har hatt det en stund. MEN jeg må komme inn i bunaden min til slutten av mai. Jeg har nemlig en konfirmant - og det er jo litt dumt om bunaden må henge i skapet på slik en dag. Klarer jeg å snike vekk 4 - 5 kilo tror jeg at jeg skal si meg fornøyd. Og så klarer jeg å puste i nasjonalkostymen. KNEKKEBRØD! Og sparkturer (bare ikke snøen forsvinner helt nå da).

  SvarSlett
 2. Så flink du er! Alt sitter i hodet....det har jeg tro på. Jeg tenker virkelig slemt om den usunne maten og roser knekkebrødene opp i skyene. Nå har jeg kommet dit at jeg faktisk tror jeg ikke liker mye av den skumle maten.....lettlurt altså! Det virker for meg, også er det lurt å gjøre det koselig slik du gjør.......da blir det stas, ikke et offer. Nå......hurra for deg, du er superflink!

  Takk for det hyggelige du skrev på bloggen min.....jeg har liksom mistet litt av piffen på bloggfronten for egen del. Jeg har nok for mange baller i lufta samtidig!

  Stor klem

  SvarSlett
 3. Ja det er sånn det er, hodet på skaft så klarer man det meste!!
  Så flink du er med maten GRATULERER MASSE TIL DET ;o)=

  Klem Anna

  SvarSlett
 4. Vad gott brödet ser ut!!
  Har du lagt ut recept på det för, eller skulle du kunna göra det nu? Måste pröva det! =o)

  Kram

  SvarSlett
 5. Her går det også i knekkebrød:) Ungene liker det supergodt og jeg baker ukentlig ny porsjon.

  Ang. det gulvet i trimrommet så valgte vi å bruke helt enkel knottplast ja men av den typen som ikke har så kjempestore "knotter". Pergo-gulvet er ganske så stabilt og blir lagt rett på knottplasten. Dette er ingen superbra løsning med knottplasten holder mulig fukt unna selve gulvet. Ideelt sett burde det vært isolert etc, men vi gjør dette på enkleste måte.....med fare for at vi må plukke det opp igjen om en periode...time will show;)

  SvarSlett