onsdag 12. januar 2011

Tankespinn rundt en kaffekopp

Tomme kakefat og kaffe latte med fluffig skum av skummet melk - det er januarkosen for en som har kastet seg på salatbølgen.


I dag satte jeg meg ned i godstolen med pensumlitteratur og kaffe i koppen mens lillebror tok seg en lur i vogna. Jeg er på ingen måte noen flittig student, men erfarte i høstsemesteret at skippertaksmetoden ikke fungerer like bra nå som jeg har familie å ta hensyn til. Mine planlagte skippertak blir forstyrret av andres behov, og da sprekker tidsplanen. Øve, øve, jevnt og trutt og tappert er nok heller tingen.

Kaffekoppen står trygt plassert på et bord jeg er blitt veldig glad i formen på.
Bordets historie kan du lese mer om i dette innlegget fra september.


Jeg er veldig begeistret for Nespressomaskinen min, og i Aeroccinoen fra samme sted. Faktum er at melkeskummet blir mye fastere med skummet melk, selv om det smaksmessig ikke blir som lettmelk. Men, denne såkalte nye livsstilen tillater en melkekvote hver dag, og hvis jeg vil bruke den på lettmelk, så får jeg meg også kaffe latte på vanlig måte.
 

Kaffen ble i dag servert i glasskopp. Jeg har prøvd å finne ut om det egentlig er ølkrus. Kjøpte seks av dem for en tier hver på gjenbruksbutikk, og det er pressglass fra Hadeland.
Jeg sliter med å finne informasjon på nettet om gamle modeller fra Hadeland. Det viktigste for meg er likevel at jeg liker formen, og at de ligger godt i hånden.


Stilleben i skalaen Vanilje, kaffe og krem - helt i min stil!

Jeg kjenner litt på egoismen når jeg skriver om kaffekoppen min og min trivielle hverdag, mens andre har hai i hovedgata, og fare for slanger i huset. Mine bekymringer rundt telehiv, glatte veier og muligheten for frosne vannrør blir ubetydelige i forhold. Men, så blir vel de fleste bekymringer jeg har, små og store, reelle og irrasjonelle, bagateller om man setter dem i verdensperspektiv. Det er bare det, at om man grubler for mye over meningen med livet, ja da kan man jo risikere å miste forstanden.

Men, bevisstheten om at andre har sitt å stri med, både nært og fjernt, gjør at en setter sine egne problemer og bekymringer i perspektiv, og lærer seg å sette pris på de små og nære ting. Slik som en god kaffekopp.

God onsdagskveld!
 Jeg endte med å se Greys i går kveld, men gjennomførte leseplanen også :)
Nå blir det kvelds til Brothers & Sisters. I perspektiv av verdensproblemene, så blir også det å se på serier om tenkte problem i fiktive familier helt galematias..........

Moccamamma

2 kommentarer:

 1. YUmmy, det såg bare så GODT ut!!

  Hva er det du studerer, hvis det er greit at jeg spør??

  Klem Anna

  SvarSlett
 2. Hei - så nydelig navn på bloggen din - og så fin blogg også. Jeg kommer veldig gjerne innom deg igjen - nå står noe så kjedelig som husrengjøring på programmet - vi får gjester i morgen, så da må vi svinge oss rundt litt:)

  Ha en fin torsdagskveld - god hilsen fra Bente.

  SvarSlett