torsdag 6. januar 2011

Lunsj for optimister!

Nytt år, nye sjanser, nye gevinster!

Så utrolig godt å starte på ny frisk, selv om jeg ikke er dummere enn at jeg vet at skjellettene gjerne ramler ut av skapet igjen en gang ut på våren. Nei, jeg har ingen eksotisk samling i kottet, men det er jo gjerne slik at gamle vaner er vonde å vende, slik at når hverdagene igjen kommer i rasende tempo, og i bunter på fem og fem, da faller man gjerne tilbake til gamle mønster. Men, det er lov å ha en drøm, en drøm om å stelle bedre med kroppen og balansen mellom skjellett, muskler og fett :)


Etter julens litt bleke matfat - ja, min svenske eks syntes norsk julemat var utrolig beige, blek ribbe, medisterkaker, kjøttkaker, surkål, ribbefett, og bare litt rosenkål og gulrot til å friske opp - så frister det med litt frisk og knasende frukt! Fem om dagen skal visstnok gjøre kroppen glad!

Jeg vil ha en sunn sjel i en sunn kropp!Det er litt farlig å oute at man har tenkt å redusere seg selv med 13 kg i løpet av året, men uten mål, ingen måloppnåelse! Det er bare en ting som gjelder - 4 x M - Mindre mat, mer mosjon! Det er en av drømmene mine for 2011.


For meg handler det mest om å redusere porsjoner, laste skivene og knekkebrødene med grønt, og motstå fristelsen til å spise en kjeks før middag når sulten skriker som verst. Den kjeksen bekjemper man lettest med en gulrot, en frukt, eller et knekkebrød sånn mellom lunsj og middag, slik at magen ikke er tom fra 12 til 17. Sist jeg fulgte dette opplegget gikk jeg ned 10 kg på en liten vår. Men, de har sneket seg på igjen.

Det er ingen krise å være som jeg er, men med 40 rundt neste sving, og to små barn, så tror jeg mor i huset vil være bedre rustet med en sunnere livsstil. 


Det smaker godt, og metter faktisk mer en det ser ut til. Fiskepudding, tomat, agurk og litt toscanakrydder på toppen. Så lenge jeg får kaffen min, så koser jeg meg. Så kikker jeg litt på brudebildet mitt og tenker at dit kommer jeg lett igjen, hvis jeg bare putter inn disketten med kostholdsrådene til G R i harddisken min :) Og kanskje leser litt i den gamle kursboka fra samme firma.......for man trenger ikke å føle sult selv om man reduserer vekten, faktisk ikke.

Så ønsk meg lykke til på veien!

Optimistisk hilsen
Moccamamma

6 kommentarer:

 1. Nam, ser kjempe godt ut alt sammen. Er ikke alltid like lett å spise sunn mat nei. Jeg er ikke flink til å spise variert nok. Kan gjerne spise knekkebrød med hvitost til frokost og lunsj i 2 måneder. Må nok skjerpe meg der. Lykke til med spise sunn mat prosjektet.

  SvarSlett
 2. Dette høres fornuftig ut. Og med mer mosjon blir humøret enda bedre også. Vinn, vinn.
  Vi heier på deg! Og oss selv. Takk for motivasjon.

  SvarSlett
 3. Wow for en lekker blogg;-) Kommer gjerne innom her igjen;-)
  Klem Elin

  SvarSlett
 4. Det der såg virkelig kjemopegodt ut!
  Trodde først det var mozzarella ost du hadde på brødet ;o)= Det hadde sikkert også vært godt.
  Henger meg på din diet, eller har dietat siden mandag...:o/

  Klem Anna

  SvarSlett
 5. :) Hei du sunne medmenneske! Eg har trua på den oppskrifta di. Men eg merker at det var enklare å gå ned eit par kilo for ti år sidan? Kanskje skal eg motbevise dette i løpet av våren? Eg blir førti i juli, og har annonsert at eg kjem til å ha ei krise framover, sidan ein les om slike. Eg trener til vanleg tre gongar i veka, prøver å ete sunt, og et lite godteri. Men... Trur nok GR kan vere eit godt alternativ. Tenkje nytt, og kanskje møte andre i same situasjon. Er visst råd å vere med på kurs via nettet?

  Lykke til i alle fall!
  Klem E :)

  SvarSlett
 6. Lekkert og lett:)...og en kjempefin plan. Vi har hivd oss på bølgen med hjemmelaga knekkebrød. Nydelig godt til en kopp te og ungene liker det kjempegodt. Fin start ihvertfall. Jeg ønsker deg selvfølgelig lykke til på veien...og kunne nok tenkt med å være med på deler av veien selv. Vi har jo den trimrom-greia på gang her, men med formen min så er det nok ikke meg som kommer til å bruke det noe særlig dessverre. All aktivitet medfører med smerter i etterkant pga skada nervetråder og jepp...det er forsøkt opptrent etc. etc. Må nok derfor gjøre min "slanking" i matveien. Ser snadder ut det du har tatt bilder av:)

  Når det gjelder bilde plass så bruker jeg Photobucket og tidligere så krympa meg bildene en del før opplasting der for å spare plass. Photobucket har også begrenset plass så jeg har kjøpt meg mer plass der og har nå ubegrenset med lagring. Ikke så dyrt heller og slipper å tenke mer på den problematikken.

  Ha ei fin fin helg da

  SvarSlett